NAGRADA INTERIOR INNOVATION AWARD 2014. PRIPALA KVADRI

Recept za uspjeh: estetika i inovacija u dizajnu

Nakon sofe Revolve, čiji dizajn za Kvadru potpisuju NumenForUse+Bratović&Borovnjak, a koja je osvojila jednu od najvažnijih svjetskih dizajnerskih nagrada – Red Dot Award, poznata hrvatska tvrtka iz industrije namještaja nastavlja osvajati svijet. Naime, fotelja Polygon/NumenForUse i sofa Up Lift/Redesign osvojile su nagradu Interior Innovation Award 2014., jednu od najprestižnijih nagrada za inovativna dostignuća iz svih sfera produkt dizajna.

Polygon je fotelja s rukonaslonima, pojašnjavaju u Kvadri, nastala na modernističkoj tipologiji sjedalice skromnih dimenzija koja zadovoljava funkcionalne parametre, ali ne uzurpira prostore primjene glomaznošću i nepokretnošću. Trokuti koji definiraju ortogonalni bočni pogled na fotelju pretvaraju se u heksagone i kompleksnije poligone pri promjeni perspektive. Rezultat je proizvod koji se doima poznatim, čak i pomalo staromodnim, ali istovremeno i izrazito suvremenim. Konstrukcija od svinutih čeličnih šipki dodatno apostrofira dvojakost karaktera Polygona.

A Up-lift? Riječ je o naslonjaču koji predstavlja inovaciju u segmentu tipologije fotelja s integriranim ležajem. Oblikovan je na način da se transformacija postiže jedostavnim podizanjem (UP) naslona koji automatski podiže (LIFT) donju zonu ležaja zadržavajući pritom optimalnu visinu. Zahvaljujući velikom uspjehu, Up-lift je dobio novu dimenziju u obliku dvosjeda.

Nagradu Interior Innovation Award 2014. dodjeljuje Njemačko vijeće dizajnera, koje već 60 godina promiče kulturu dizajna. Ovogodišnji žiri ocijenio je oba Kvadrina proizvoda pobjednicima, a novo priznanje vodstvo tvrtke dočekalo je kao još jednu potvrdu za entuzijazam i predanost u promicanju estetike kao bitne karike u razvoju novih proizvoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 07:39