ODMOR U PRIRODI

Na ovoj prekrasnoj stazi usred šume možete biciklirati kroz krošnje drveća

 Visit Limburg
Iako je pogled s gornjih staza izvrstan, vožnja biciklom kroz drveće također i prizemlje čini estetskim doživljajem

Ovaj zanimljivi javni infrastrukturni projekt nazvan Cycling Through the Trees (Bicikliranje kroz krošnje drveća) nevjerojatna je povišena staza koja biciklistima daje novu perspektivu dok pedaliraju kroz šumu. Projekt su osmislili BuroLandschap (burolandschap) i De Gregorio & Partners ( degregorio) kao jedinstveni dodatak biciklističkom sustavu u Limburgu (visitlimburg) u Belgiji. Dizajneri su biciklističku stazu uzdigli u elegantnu kružnu strukturu koja pruža zapanjujući pogled na rezervat prirode Pijnven – prenosi My Modern Met.

image
Visit Limburg
image
Visit Limburg


"Drveće je naravno bilo jako važno", kaže Pieter Daenen, osnivač BuroLandschapa. "Uostalom, bicikliranje kroz drveće više ne bi imalo smisla ako bi se stabla oštetila ili uništila nakon izgradnje konstrukcije." Kružni oblik staze pomogao je očuvati namjeru koja stoji iza dizajna. Dizalica je bila postavljena u središtu kruga i pomogla je izgraditi strukturu, dok je bila minimalno invazivna na drveće i biljni svijet koji ga okružuje. Iako je neka stabla trebalo posjeći ili podrezati kako bi se napravilo mjesta za rutu, ponovno su upotrijebljena za stvaranje zanimljivih skloništa u blizini glavne kružne staze.

image
Visit Limburg
image
Visit Limburg
image
Visit Limburg
image
Visit Limburg


Iako je pogled s gornjih staza izvrstan, vožnja biciklom kroz drveće također i prizemlje čini estetskim doživljajem. Povišenu strukturu pridržavaju visoki, tanki čelični stupovi koji kao da se stapaju u jele oko sebe. Budući da se drveće u prirodi ne razmješta pravilno, dizajneri su razasuli svoje stupove u razmacima od jednog, dva i tri metra. Raznolikost razmaka i smeđa boja pomažu biciklistima da ostanu uronjeni u prirodni svijet kada voze bicikl na nižim stazama.

image
Visit Limburg
image
Visit Limburg


Iako je ovo definitivno jedinstven projekt, vožnja biciklom kroz drveće nije jedina staza ove vrste. U Limburg postoji staza gdje možete biciklirati kroz vodu, a projekt je stvoren kako bi se potakao turizam u prirodi. Jedva čekamo vidjeti kakvu će nevjerojatnu novu biciklističku strukturu osmisliti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 08:15