INSPIRATIVAN PROSTOR

Moj omiljeni kutak: Omiljeni kutak u domu dizajnera Roberta Bajsa je prostor u kojem stvara

 Neja Markičević/CROPIX
Kad sjednem za radni stol i počnem stvarati, ulazim u svoj svijet. Svijet mašte i kreativnosti

Sve kreacije koje nastaju u sklopu tvrtke IO DECOR, od dizajnersko-arhitektonskih projekata do unikatnih komada namještaja, ali i sve aktivnosti vezane za Pink Wing event, poput planiranja ruta i putovanja luksuznim automobilima, Robert Bajs stvara u radnom kutku svojeg stana površine veće od 100 kvadrata u Zagrebu, za koji kaže da mu je ujedno i omiljeni kutak u domu.

Nalazi se u open-spaceu uz dnevni boravak, osmišljen je kao dizajnerski kutak koji čini sinergiju s ostatkom interijera, a čine ga personalizirani radni stol i stolac s dekorativnim ukrasnim i praktičnim detaljima. S obzirom na to da je stan ujedno i showroom tvrtke IO DECOR u kojem se prezentiraju novi proizvodi, kutak se mijenja na mjesečnoj bazi novim komadima namještaja, drugačijim vrstama tkanina i boja. Ipak, detalji ostaju isti.

image
Neja Markičević/CROPIX

Fotelju i stolicu boomerang te tepih potpisuje upravo Atmosfera, a na zidovima su njihovi projekti i makete

- Osim prijenosnog računala i eksterne memorije koja sadržava sve kreacije i projekte od mojeg prvog dana, neizostavan je fiksni telefon marke Bang & Olufsen BeoCom 2, rekao bih “state of the art” kućni telefon, koji služi i kao daljinski za Bang & Olufsen muzičku liniju. Njime obavim jako puno telefonskih razgovora. Zdravije je nego mobitelom, predstavlja emotivnu vezu s prethodnim zanimanjem, a ujedno je i ukras stana - kaže dizajner Robert Bajs.

Pokazuje nam i maketu Porschea 356 koja ga podsjeća na marku automobila čiji je veliki ljubitelj, što potvrđuje i podatak da je vlasnik modela Carrera 911, a ponosan je i što njegov sin skuplja makete svih Porscheovih modela.

- Ako nisam na sastancima, radionici, gradilištima ili objektima koje uređujem, kontrolirajući stvaranje mojih ideja i zamisli, relativno dosta vremena tijekom dana provedem u ovom dijelu stana. Kad sjednem za radni stol, ulazim u svoj svijet, svijet mašte i kreativnosti. Svaki projekt koji radim, ovdje prođe svoju transformaciju prije nego što postane živući - kaže Robert Bajs, dodajući da je jako vezan za sve što se nalazi u tom prostoru, naročito jer je sve ručno rađeno prema njegovoj zamisli i proizvedeno u njegovoj tvrtki IO DECOR, u kombinaciji lakiranih stolarskih dijelova s tapetarskim i bravarskim komadima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:30