Made in Croatia

Moćni kožni detalji brenda Silkfatblues Custom Leather

Profil

NAZIV: Silkfatblues Custom Leather
INFO: predmeti izrađeni od kože
AUTOR: Silvio Lončarić
KONTAKT: Facebook profil Silkfatblues Custom Leather ili mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Silkfatblues Custom Leather brend je za koji znaju ljubitelji jedinstvenih kožnih detalja i aktivni pojedinci kao što su motoristi, glazbenici ili fotografi koji žele kvalitetne i izdržljive detalje kao što su čvrste torbe za fotoaparate, personalizirana motoristička sjedala ili futrole. Popričali smo sa Silvijem Lončarićem, kreativcem iz čije radionice izlaze pomno promišljeni i vješto izrađeni predmeti koji će zadovoljiti i najzahtjevnije kupce.

Kako ste se odlučili za dizajn predmeta od kože?

Odrastao sam uz tu struku jer se time bavio moj otac i njegov otac itd. Obiteljska tradicija je odlična stvar, ali bitno je prilagoditi struku novom vremenu i novim potrebama. Oduvijek sam crtao, rezbario, kipario pa mi je bilo sasvim prirodno neke eksperimente prenijeti i na kožu…

Kakve sve predmete izrađujete i za što su vaši kupci najviše zainteresirani?


Kupci me kontaktiraju najčešće zbog posebnih i personaliziranih narudžbi. Svega tu bude, graviranih bisaga i siceva za motore, remenja za gitare s inicijalima muzičara, novčanika s gravurama i posvetama za rođendane i slično.

Kako izgleda postupak izrade jednog takvog predmeta?


Prvo s naručiocem popričam i napravim skicu. Uglavnom se vrlo brzo usuglasimo oko dizajna i vrste materijala. Zatim taj nacrt stoji u ladici par dana dok riješavam prethodne narudžbe. U isto vrijeme polako mi padaju na pamet dodatna rješenja oko narudžbe koja je skrivena u ladici. Tih par dana kao da se dešava neko vrenje vina, tj. ideja… Na kraju sama izrada ide dosta brzo, iako ovisno o kompliciranosti može i potrajati. Npr. neke od gravura na sicevima sam radio 6-8 sati dnevno, sedam i više dana…

Gdje se sve mogu nabaviti vaše rukotvorine?


Uglavnom radim direktno s naručiocima, nemam maloprodaju, ali nekoliko siceva i remena se još može naći u The Back Door Store-u u Savskoj. A uskoro će biti online nova web stranica s nekim iznaneđenjima.

Kako vidite trenutnu situaciju na tržištu s malim proizvođačima kao što ste vi?


Meni osobno je ta pozicija odlična. Biti dovoljno kvalitetan i kreativan, a ne upuštati se u megalomanske ideje i pothvate, to mi paše… Inače, europski plan za poboljšanje situacije u određenim strukama upravo je specijalizacija, visoka kvaliteta, male serije proizvoda, a mi oduvijek tako radimo.

Kakvi su dojmovi vaših kupaca?


S obzirom da se skoro uopće ne reklamiram čini mi se da su dojmovi kupaca odlični, jer upravo njihova usmena predaja mi donosi nove kupce.

Imate li upita iz inozemstva?

Naravno. Slali smo pakete od Kanade do Malezije. Kad kažem da se skoro uopće ne reklamiram mislim na lokalne novine, oglase, reklame itd. Ali, dobre fotke na netu su najbrža i najbolja reklama.

Koji su vam planovi za budućnost?


Trenutno radim na novim modelima opreme za fotografe, zatim dovršavam web i katalog, to je za ovu godinu. Zatim slijedi ponuda nekih proizvodima većim svjetskim brendovima. Biti će zanimljivo…

Foto: Silvio Lončarić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:46