30 najljepših bijelih kuhinja

Moćne bijele kuhinje

Kad bi nas netko upitao koja je boja istinska vladarica u dizajnu interijera, ne bismo morali puno razmišljati. Bijela boja nije samo savršen odabir za osnovnu boju u interijeru, nego u prostorima u kojima prevladava stvara dojam čistoće, modernosti, prozračnosti, svjetline i jednostavnosti. Ovom klasičnom bojom s lakoćom se mogu stvoriti elegantni i profinjeni prostori, pa čak i kada se radi o kuhinji, prostoru u kojem najčešće vlada kreativni kaos i koji pršti životom i bojama.

Pravim odabirom materijala i oblika tako nastaju suvremeni i pročišćeni interijeri koji će odlično pristajati u svaki oblik uređenja. Bijela čini da se prostor doima većim, reflektirajući svjetlost u prostorima u kojem svjetlosti nema mnogo pa funkcionira kao nadomjestak za prirodno svjetlo. Dinamičnost se u ovakvim prostorima ostvaruje kombinacijom jasnih linija s organskim i mekim oblicima, uvođenjem različitih tekstura i sjajnih ploha na elementima poput kuhinjskih aparata.

Brine li vas da će bijela kuhinja izgledati prehladno, rješenje vam je nadohvat ruke. Odaberite za svoju kuhinju drvene podove i radne plohe, posuđe u žarkim bojama i biljke koje će svojim zelenilom učini da prostor izgleda još svježije. Jednostavnom organizacijom prostora u bijeloj se kuhinji mogu sakriti suvišni detalji ili pak istaknuti oni koji su nam posebno lijepi. Rasvjetna tijela mogu biti izvrstan detalj u bijelim prostorima pa odaberite zanimljiv oblik visilica i lampi kako biste pomoću njih privukli pozornost.


Smatrate li da je bijele kuhinje teško održavati, nemojte zaboraviti na to da vam bijelo jamči da ćete svaku mrlju odmah vidjeti i obrisati, što znači da će vaš interijer blistati na dnevnoj bazi jer će vam smetati sve što narušava bjelinu ovog izvrsno uređenog prostora.


























DOZNAJTE OD PROFIĆA Kako stvoriti umirujući i elegantan bijeli prostor

Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 13:03