Mercedes S-klase Coupé

Dobar dizajn kakav volimo

“Senzualna jasnoća” izraz je koji se koristi kako bi se opisao koncept Mercedes-Benz S-klase Coupé. Lansiran na Međunarodnom sajmu automobila (IAA) u Frankfurtu, ovaj luksuzni model automobila dovodi dizajn na višu razinu sa slatkim oblinama i fluidnim profilom. Nismo stručnjaci za automobile, ali znamo što nam se sviđa u smislu izgleda i funkcionalnosti. Moramo priznati da nas prethodni modeli nisu baš fascinirali. Ne sumnjamo da se super voziti u njima, ali kada je riječ o izgledu, ne bismo ruku u vatru za njih stavili! Međutim, s konceptom S-klase Coupé stav se dosta promijenio – bez imalo dvojbe sjeli bismo za volan. A vi?

“Dizajn treba biti uzvišen! Zato što je dizajn najbolji ambasador marke proizvoda. U središtu našeg rada senzualna je jasnoća kao izraz modernog luksuza, jer to je upravo ono što je bit naše marke i filozofije – bipolarnost inteligencija i emocija”, objašnjava Gorden Wagener, potpredsjednik dizajnerskog odjela u Daimler AG.

Izvana nam izgleda oblo, ali ne i nezgrapno, iako ima dozu agresivnosti. Dizajn unutrašnjosti podsjeća na svemirska odijela ili futurističku odjeću – prva je asocijacija 2001: Odiseja u svemiru, što je dobra stvar. Ima nešto u bijeloj koži…

Jako nam se sviđa ovaj novi model (nije da ćemo ga kupiti), volimo dobar dizajn!!!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 14:56