Made in Croatia: Kristina Fazinić

Torbe koje su postale vrući zimski fetiš
Profil
Autor:
fotografkinja Kristina Fazinić
Radovi:
kožne torbe ukrašene fotografijama
Kontakt:
Facebook: Bags by Kristina

Torba nikada dosta, rekle bi mnoge žene. A lijepih torbi pogotovo nikada dosta, dodale bi sigurno. Neosporna je činjenica da ima nešto čarobno u torbama. One su oduvijek bile jedan od najvećih fetiša nježnijeg spola. Stoga ne čudi da se mnogi muškarci odlučuju baš za dobru torbu kada je u pitanju idealan božićni poklon za njihovu dragu. No, oprez dečki! To je sklisko područje (nešto poput parfema i šminke) i vrlo lako možete pogriješiti.

Kako to ipak ne biste napravili, predstavljamo vam torbe koje su toliko sjajne da će se zasigurno svidjeti vašoj boljoj polovici, bez obzira na to koji stil u odijevanju i modnim dodacima preferirala. Zovu se Bags by Kristina, a iza njih stoji poznata hrvatska fotografkinja Kristina Fazinić. – Prije tri godine odlučila sam prihvatiti nov izazov i tako je, sasvim spontano, nastao brend Bags by Kristina koji je spojio dvije moje najveće strasti – fotografiju i dizajn. Zapravo, kada sada bolje razmislim… nekako su torbe uvijek bile moja sudbina.

Bile su mi predodređene. Još kao djevojčica voljela sam velike torbe u koje stane sve što ti može zatrebati u jednom danu. Isto tako, prvo što bih primijetila na nekome je torba – prisjeća se Kristina, koja jako cijeni originalnost. Biti poseban nešto je čemu teži i što njeguje u svojem radu. – Volim drugačije i neobične torbe koje nema svaka druga žena na ulici.

Zbog te sveprisutne jednoličnosti i copy pastea sam i počela razmišljati o tome da ih sama krenem izrađivati. Istodobno, u to sam vrijeme sređivala svoju fotodokumentaciju i među tisućama fotografija pronašla mnoge neobjavljene motive svoje rodne Korčule, dalmatinskih krajolika, zaboravljenih starina ili morskih detalja. Poželjela sam da te fotografije ne ostanu ‘sejvane’ na nekom disku, nego da im udahnem novi život, a gdje je bolje nego upravo na torbama – priča Kristina koja je prve torbe izrađivala od platna i umjetne kože.

Te prve primjerke počela je, totalno bez očekivanja, prodavati putem Facebooka. Ubrzo je krenula bujica pozitivnih komentara, što je, priznaje umjetnica, bio okidač da krene dalje i ozbiljnije se pozabavi svojom velikom strasti. – Svaka torba koju izradim je unikat, a izrađuje se od vrhunske kože.

Dimenzije torba napravljene su tako da svaka suvremena žena može bez problema, u svakom trenutku, ubaciti u torbu sve što joj zatreba, a cijene se kreću od 500 do 1400 kuna – ističe. Što se tiče boja, one ovise o raspoloženju i, naravno, periodu godine. Na ljeto se, kaže simpatična fotografkinja, često igra s različitom paletom boja, dok zimi većinom koristi zagasite boje. – Da nema mog najdražeg krojača, ove torbe danas ne bi bile tu. U cijelu ovu priču uloženo je toliko truda i ljubavi, a svaka torba je dorađena do zadnjeg detalja.

Dakle, prvo se napravi serija fotografija koja uglavnom nastane na Korčuli, a onda se traži idealna boja i koža koja na to pristaje. Ne priznajem površnost i polovičan rad. Svaki put kada izrađujem nešto, ponašam se kao da je to prvi i posljednji primjerak – kaže Kristina koja priznaje kako se kroz svakodnevicu vodi uglavnom intuicijom i poprilično je svijesna da se neki trenuci u životu dogode, a neki ne. – Ne možeš utjecati na sve. Možeš se samo nadati najboljem i misliti pozitivno. Meni se moj san dogodio – kaže Kristina i dodaje da obožava izazove, a po prirodi je jako temperamentna, prava Dalmatinka koja čim ju nešto istinski zanima, kreće u istraživanje i realizaciju.

Na pitanje koji je profil njezinih kupaca kratko i jasno odgovara: – Uglavnom su to žene sa stilom od 20 do 50 godina. I taj raspon me nevjerojatno veseli. Genijalno je vidjeti mladu curu i ozbiljnu ženu s različitim životnim pričama kako žele istu moju torbu – smije se Kristina. U budućnosti, kaže, namjerava širiti biznis izvan granica Hrvatske. Upravo su joj sada torbe u Francuskoj na prodaji. Uopće ne sumnjamo da će svestrana Kristina to i uspjeti. Nova kolekcija pod imenom “Moj škoj”, koja obuhvaća nekoliko unikatnih torbi s motivima škoja, već se gotovo rasprodala. Sve torbe možete pogledati na Facebooku pod Bags by Kristina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 16:28