Predmet žudnje

Limene igračke na navijanje za nove naraštaje: djeca ih obožavaju, a odrasli skupljaju

 Mr&Mrs Tin
Tradicionalne igračke nisu glamurozne i blještave poput modernih inačica, ali potiču na društvenu interakciju

Igračke su najmlađima oduvijek bile izvor zabave. Putem igre djeca najbolje uče pa je logično igračku smatrati najkorisnijim edukativnim sredstvom. Iako se tehnologija zavukla u sve aspekte našeg života, neki roditelji i dalje biraju tradicionalne igračke poput lutkica i akcijskih figurica umjesto tableta, svjetlećih igračaka ili onih koje na pritisak gumba počinju svirati ili plesati.

image
Mr&Mrs Tin

Alain De Rauw oduvijek je volio vintage igračke koje su jedinstvene i načinjene s ljubavlju, strašću i posvetom. Vrlo je vjerojatno to i bio razlog zašto je odabrao provesti svoj radni vijek u industriji igračaka. Ima svoj vlastiti mali muzej igračaka u Belgiji, a često ističe kako mu upravo stare limene igračke na navijanje, koje su dio njegova odrastanja, ali i povijesti, pružaju osjećaj putovanja kroz vrijeme.

image
Mr&Mrs Tin

Nakon što je posjetio HaHa tvornicu u Kini, osjetio je želju pomoći tim malim starinskim tvornicama da ponovno uspješno posluju, ali i da te igračke približi novim naraštajima modernog doba. U suradnji s Mr. Yin-om, vlasnikom HaHa tvornice, nastao je brend Mr&Mrs Tin. Ručno rađene igračke ovog brenda rado skupljaju i kolekcionari, a u Hrvatskoj se mogu pronaći u Ne.Ne.Ne Shopu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 03:42