nove lego kockice

Lego je upravo dizajnirao svoju prvu kockicu koja je napravljena od recikliranog materijala

 LEGO
Sada koristimo plastične boce za izradu prototipa LEGO kockica - sretno piropćavaju iz Lega

Trebale su tri godine, preko 250 varijacija i tim od 150 dizajnera i inženjera, ali LEGO je napokon predstavio svoju prvu prototipsku kockicu izrađenu u potpunosti od recikliranih plastičnih boca. Potpuno nova kockica, izgrađena od reciklirane plastike PET (polietilen tereftalat), prva je od mnogih testnih izvedbi koja zadovoljava zahtjeve tvrtke za kvalitetu, sigurnost i igru.

„Da čujemo bubnjeve molim vas...“ LEGO je objavio 22. lipnja na Instagramu, „Sada koristimo plastične boce za izradu prototipa LEGO kockica! Ovo je veliki korak prema našoj predanosti da sve svoje proizvode napravimo iz održivih izvora do 2030. "



Prema DesignBoom-u, reciklirana plastična LEGO kockica još se neće pojaviti u prodaji. Ovaj prototip još uvijek mora proći razna ispitivanja kako bi osigurao da se formulacija PET - mješavina recikliranog PET-a i aditiva - zadrži prije ulaska u fazu pilot-proizvodnje, što će vjerojatno trajati do godinu dana.

Međutim, specifikacije zasad izgledaju dobro. Tvrtka kaže da u prosjeku jednolitarska PET boca (koju tvrtka trenutno nabavlja od dobavljača odobrenih od strane FDA i EFSA) daje dovoljno sirovine za izradu deset LEGO kockica veličine 5 i 10 centimetara.

image
LEGO


"Iznimno smo uzbuđeni zbog ovog otkrića", rekao je Tim Brooks, potpredsjednik za zaštitu okoliša u tvrtki LEGO, za DesignBoom. „Najveći izazov na našem putu održivosti je preispitivanje i osmišljavanje novih materijala koji su jednako trajni, jaki i kvalitetni kao i naše postojeće kockice - i uklopljeni u LEGO elemente izrađene u proteklih 60 godina. Ovim prototipom možemo pokazati napredak koji postižemo. "

Od 2018. LEGO unosi male promjene u svoje igračke i ambalažu kako bi povećao njihovu održivost. Tvrtka je prvi put počela proizvoditi proizvode koji koriste bio-polietilen (bio-PE) iz šećerne trske s održivim izvorom 2018. godine, a 2020. LEGO je rekao da će prestati koristiti plastiku za jednokratnu upotrebu u pakiranju. Cilj je sada biti potpuno održiv do 2030. godine - a ova reciklirana PET kockica veliki je korak naprijed prema tom cilju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 20:51