HOĆEMO JE I MI

Kutija za maramice je genijalno dizajnirana da izgleda poput plutajuće sante leda

 Michuru
Michuru je na Twitteru poznat po pametnom dizajnu koji svakodnevne predmete uzdiže do optičkih iluzija

Ponekad može biti teže zamisliti potencijal u nečem uobičajenom nego zamisliti nešto potpuno novo. Potrebno je oštro oko i bujna mašta da biste, recimo, pogledali kutiju s maramicama i vidjeli plutajući santu leda. Upravo to je napravio japanski umjetnik Michuru, a rezultat je zapanjujući.

image
Michuru

Michuru je na Twitteru poznat po pametnom dizajnu koji svakodnevne predmete uzdiže do optičkih iluzija. U ovom slučaju, prozirna, arktička plava kutija omogućuje vam da vidite bijele maramice unutra. Kad se provuče kroz vrh, izgleda nevjerojatno poput sante leda koja pluta u vodi, naborano tkivo podsjeća na grube ledene stijene. Sa strane, mali polarni medvjed na ploči leda upotpunjuje iluziju.

image
Michuru

Bilo je niza reakcija na dizajn, od onih koji to uspoređuju s metaforom globalnog zatopljenja, do onih koji vide praktičnu stranu da možete uočiti kada vam ponestaje maramica. Mnogi se pitaju kada će se moći kupiti. Poput mnogih Michuruovih dizajna, izume je računalno renderirani koncept i još se ne može kupiti, a nema vijesti o tome kada (ili ako) bi moglo biti. Međutim, možete pratiti Michurua na društvenim mrežama i diviti se njegovim krecijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 15:01