pogledajte rezultat

Kupila ruševnu kuću za samo 1 funtu i od nje napravila dom iz snova: ‘Ovo je ispalo bolje nego što sam sanjala u najluđim snovima‘

 Youtube/Printscreen/CNBC Make It

Napustila je posao kako bi imala više vremena za sebe i bolji život, s potom se preselila u kamper kako bi uštedjela novac.

-Bez obzira na radikalne životne odluke, od nečega ipak moramo živjeti pa je svaki euro važa n - rekla je ova odvažna Britanka.

Maxine Sharples prijavila se za program "Dom za funtu", namijenjen građanima koji žele vlastiti krov nad glavom.

Zainteresirani su morali dokazati da si mogu priuštiti obnovu u roku od 12 mjeseci, a Maxine je odmah odabrala potencijalnu lokaciju. Maxine inače živi u Liverpoolu i dugo je čekala odgovor da je baš ona odabrana za ovaj program. Procijenjeno je da će obnova stajati 57.000 eura, prenosi LadBible.

Trošna kuća imala je upozorenje na vratima "uđite na vlastitu odgovornost", no Maxine se na to nije obazirala. Ključeve je dobila u veljači 2020. i imala je godinu dana da dovrši renoviranje. Planirala je opsežne radove, uključujući preseljenje soba i kupaonica. U početku je naišla na problem jer su izvođači radova tražili više novca nego što je ona imala, pa je odlučila sama zasukati rukave.

Napustila je posao kako bi imala više vremena i preselila se u kamper kako bi uštedjela novac. Radovi su išli sporo, ali je rok zbog pandemije korone produžen za 24 mjeseca. Do kraja svibnja 2022. ruševnu zgradu pretvorila je u svoj dom iz snova.

Kad je sve bilo gotovo, izračunala je ukupne troškove koji su se popeli na 69.000 eura. Bez obzira na to, transformacija je nevjerojatna.

-Nimalo mi nije žao što sam stavila točku na i ove priče - smije se Maxine.

Pogledajte video!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:24