BLUE BOTTLE COFFE

Konobara ni na vidiku, a kava svježa i spremno vas čeka u pametnom ormariću

 Schema
Koristi se tehnologija AI cafe robota ‘Root C‘ koji je usluga koja vam omogućuje naručivanje kave na obližnjem ekranu

Neki ljudi ako žele biti produktivniji, obično promjene ambijent u kojem rade pa svrate do obližnjeg kafića kako bi tamo radili ili se jednostavno vole počastiti kavom kao nagradom za dovršetak zadataka. No otkako je pandemija počela, gotovo je bilo nemoguće raditi u kafiću, ali je također postalo teže uzeti kavu za van i paziti da dezinfekcijsko sredstvo ne uđe u nju. Međutim, uvijek dosjetljivi Japanci uspjeli su riješiti i ovaj problem. Takozvani Blue Bottle Coffe (u slobodnom prijevodu kafić Plava boca) u Shibuyi u Tokiju čini taj mali normalni dio naših života sigurnijim tako što su stvorili beskontaktni uređaj za dobivanje kave uz pomoću AI robota.

image
Schema
image
Schema
image
Schema

Unutarnja arhitektura osmišljena je tako da koristi tehnologiju AI cafe robota 'Root C' koji je usluga koja vam omogućuje naručivanje vaše kave na obližnjem ekranu i preuzimanje svježe pripremljenog napitka iz kapsule. Postoji više mjesta za kavu koja čine cijeli zid ormarića i izgledaju gotovo kao hoteli s kapsulama, ali sićušni i rezervirani za vaše omiljeno piće

Dizajnirane prema arhitektonskom planu studija Schema, kapsule podsjećaju na košnicu. Drvo se koristi za dodavanje topline, a proziran akril koji prekriva kapsulu inspiriran je sjajem meda. Cijeli prostor je projektiran tako da se osjećate ugodno čak i ako boravite tu samo nakratko, noseći svoje piće kući.

image
Schema
image
Schema
image
Schema

Ovo je još jedan pogled u budućnost koja nam je sve bliža, sasvim jednostavan način prilagođavanja potražnji za beskontaktnom uslugom i sigurnošću, a da to i dalje biva kao ugodno iskustvo. Kada konobar stavi kavu u ormarić, kapsula zasvijetli kako bi vam ukazala da možete podići svoje piće.

Ovaj zanimljivi sustav ormarića za naručivanje i preuzimanje napitaka za sada je dostupan samo na lokaciji Shibuya Blue Bottle, ali nadamo se da će se proširiti i dalje. Beskontaktno pruzimanje kave ne samo da smanjuje rizik od prijenosa virusa i štiti ljude, već je i blagoslov za introverte u svim okolnostima – naručivanje bez interakcije s bilo kim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 23:45