NAMJEŠTAJ AHU

Kolekcija namještaja koja spaja drevne tehnike izrade i digitalnu umjetnost

 Sinian Cirak/Luke Walker/Studio AHU
Svaki komad ručno izrađuju majstori u Istanbulu u specijaliziranim ateljeima, koristeći najkvalitetnije materijale i završnu obradu

Studio za dizajn vrhunskog namještaja Ahu predstavio je svoje nove komade. Sa sjedištem u Londonu i Istanbulu, studio proizvodi ograničena izdanja kolekcionarskih dizajna koji su i funkcionalni i skulpturalni.

image
Sinan Cirak/Studio AHU

Svaki komad ručno izrađuju majstori u Istanbulu u specijaliziranim ateljeima, koristeći najkvalitetnije materijale i završnu obradu. Osnovan od strane dugogodišnjih prijatelja i bivših učenika Central Saint Martina, Ede Akaltun i Mevce Çıracı, komadi kombiniraju grafička djela s inovativnim dizajnom proizvoda i namještaja. Proizvodi su inspirirani i informirani umjetnošću, obrtom, poviješću i misticizmom različitih kultura koje su naseljavali Malu Aziju i Ikramom, turskom tradicijom pružanja gostima bezgraničnu gostoljubivost.

image
Sinan Cirak/Studio AHU
image
Sinan Cirak/Studio AHU

Studio je predstavio izbor stolića za kavu iz svoje kolekcije pod nazivom Ka‘Ve i minibar pod nazivom Keyf 02. Odvojene dijelove komada formiraju različiti majstori, a zatim ih spajaju u jedan komad, prenoseći različita znanja i tehnike.

Čvrsti okvir od mahagonija Keyf minibara izrađen je od digitalnih podataka i ručno dorađen od strane majstora stolara, koji ga zatim tretira kanom kako bi postigao jedinstveni baršunasti dodir. Umjetničko djelo naneseno je na ploče pomoću jedinstvene tehnologije digitalnog ispisa, a zatim je ručno lakirano kako bi se postigla kvaliteta visokog sjaja poput stakla.

image
Amir Farzad/Studio AHU
image
Amir Farzad/Studio AHU

Slično tome, fluidni oblici Ka‘Ve stolića za kavu izrađeni su iz digitalnih podataka, a organski oblikovane noge su od šperploče. "Mi spajamo tradicionalnu izradu s najsuvremenijim tehnologijama dizajna i izrade i cijenimo korištenje sirovina i netoksičnih završnih obrada površina," kaže Mevce Çıracı za Yellowtrace. "Dizajn ormarića nadopunjuje tečnu prirodu grafičkog umjetničkog djela i omogućuje da se percipira trodimenzionalno."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 14:26