Blagdani kod Lorene Basar Zupčić

Kaznena sutkinja postala je dekoraterka, dizajnerica interijera i organizatorica evenata: "Htjela sam raditi ono što me usrećuje..."

 TEO KAMOV/CROPIX

- Nekada su naše mame i none znale čuvati sve lijepo, a pogotovo ono krasno posuđe samo za posebne prilike, ja se tog običaja ne držim. Meni je svaki dan poseban i svaki trenutak koji provodim s dragim ljudima zaslužuje biti najljepši mogući - kaže Lorena Basar Zupčić koja nas je ugostila u svom domu u Rijeci povodom blagdana.

image
TEO KAMOV/CROPIX
image
TEO KAMOV/CROPIX
image
TEO KAMOV/CROPIX

U blagovaonici svog doma Lorena nam je pripremila pravu malu gozbu dostojnu ovog blagdana, raskošna božićna jelka i odmjeren, ali elegantan stol prepun finih jela još jednom nas je podsjetio na drage običaje primjerene ovom razdoblju.

- Volim prirodno ukrašavanje i stvaranje kreacija od onoga što mi je dostupno, a posebno volim stare stvari. Sve stare tanjure, šalice, čaše, pribor pa sve do stolnjaka i ukrasa obično koristim kada ukrašavam neki prostor. Tako sam i ovom slučaju uzela staro mamino i nonino posuđe, a sve drugo sam napravila sama - opisuje nam Lorena.

image
TEO KAMOV/CROPIX
image
TEO KAMOV/CROPIX
image
TEO KAMOV/CROPIX

Inače, Lorenina životna priča jednako je zanimljiva kao i njezin smisao za uređenje. Pravnica koja je bila kaznena sutkinja, odlučila je prije nekoliko godina okrenuti svoj život u drugom smjeru i posvetiti se stvarima koje je istinski usrećuju pa je tako sada organizatorica evenata, dizajnerica interijera, dekoraterka, autorica dječje knjige "Sovice znaju plesati", blogerica, pjesnikinja, a osim toga izrazito je vješta s rukama za koje sama kaže da "nikada ne odmaraju".

image
TEO KAMOV/CROPIX
image
TEO KAMOV/CROPIX

- Uvijek vam je ovako kod mene, naravno, blagdani su nešto svečaniji i vaš dolazak je zahtijevao malo detaljniju pripremu, ali ja svaku prigodu volim učiniti posebnom. Prijatelji koji se najave na čaj zasigurno znaju da to neće biti samo kratka šalica čaja već cijelo događanje koje je upotpunjeno raznim dekoracijama – priznaje ova svestrana kreativka.

image
TEO KAMOV/CROPIX
image
TEO KAMOV/CROPIX
image
TEO KAMOV/CROPIX

Lorena nam u nastavku otkriva kako je za ovu prigodu iskoristila ono što joj je bilo dostupno, ali kako i inače voli na taj način ukrašavati prostore i događanja. Crveni stolnjak u rustiklanom stilu daje podlogu kompletnom ukrašavanju8, ali na jedan načini zaokružuje priču koja je satkana od posuđa koje pripada nekom drugom dobu, rezbarenog pribora i ukrasnih detalja koji također donose i svoju priču na stol. Prisna kombinacija zelenih i crvenih tonova ispunjava toplinom i ugodom cijeli prostor, a fini mirisi domaćih kolača pozivaju na odmor.

- Poprilično sam samostalna u cijelom procesu. Obično noć prije sve zamislim i složim u svojoj glavi, a kad dođe trenutak realizacije ne volim da me smetaju. Volim sve napraviti kako sam zamislila pa iako nekada to bude teži put, najzadovoljnija sam kad je sve u konačnici onako kako sam ja to vidjela u svojim mislima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 20:59