Turizam

Kakva rješenja se nude zbog krize? Sustav za izradu web stranica koji nećete platiti

 Comms
Preko platforme rezervirat će se smještaj, a ostvarivat će se bilo kakva vrsta online prodaje. Klijent može sam kreirati svoj webshop u minuti, prilagoditi stranicu svog brenda, a zatim brzo i lako puniti ju sadržajem

Kako je pandemija koronavirusa stvorila blokirajuću situaciju u svim sektorima gospodarstva, a osobito u turizmu, uspjeh ovogodišnje sezone upitan je.

- S obzirom na to da su granice do daljnjega zatvorene, a puno avionskih linija vjerojatno će biti otkazano, moguće je da će ovo ljeto gosti biti prije svega domaći i oni iz susjednih država. Mnogo rezervacija tako bi se moglo pomaknuti s agregatorskih internetskih stranica na direktne rezervacije dobivene preko preporuka i stalnih gostiju. Za direktne rezervacije nema smisla plaćati visoku proviziju, a da bi to funkcioniralo i za ponuđača i za gosta, potreban je vlastiti rezervacijski sustav ugrađen u web stranicu - objasnili su u IT tvrtki Comms koja je izradila platformu namijenjenu onima u online prodaji. Prednost je inovacija tima Comms - user friendly softver koji u brzom roku korisniku nudi da uspostavi svoje online poslovanje.

Comms

Za tvrtke i obrte besplatno korištenje platforme u Pro planu bit će dostupno cijelo vrijeme trajanja ograničenog poslovanja, a najranije do 30. lipnja 2o2o.godine

U ovom kriznom razdoblju nuditi ćemo besplatno korištenje platforme koja omogućuje da se uspostavi web stranica s rezervacijom smještaja, ali i bilo kakvom vrstom online prodaje. Za neprofitne institucije besplatne su i usluge “podizanja/punjenja weba”, kao i savjetovanje.

Comms

- Nema smisla raditi projekcije o turizmu i smještajnim kapacitetima za ovo ljeto kad se situacija mijenja iz dana u dan. Tek ćemo svjedočiti promjenama za nekoliko tjedana. Ipak, kao iznajmljivači, najmanje što možemo učiniti jest pokrenuti vlastitu web stranicu sa smještajnim kapacitetima, maknuti proviziju iz troškova i pripremiti marketing na razini države i susjednih zemalja - ističe Mario Benič, osnivač tvrtke Comms, i dodaje da u ovom razdoblju njegova tvrtka nudi besplatno korištenje svoje platforme po principu “uradi sam”, ali i besplatnu izradu stranica nekomercijalnim institucijama.

Comms

- Da bismo pomogli poduzećima koji prelaze na online prodaju zbog epidemije, proglašavamo besplatno korištenje naše platforme koja im omogućuje da uspostave i upravljaju svojim aktivnostima e-trgovine - kaže Mario Benič i dodaje kako kijent može kreirati sam svoj webshop u minuti, potrošiti još nekoliko sati za prilagođavanje stranice look&feelu svog brenda i punjenje sadržajem te isti dan prodavati zahvaljujući SEPA Bank Transfer platnoj metodi za brzo plaćanje općom uplatnicom. Ta platna metoda besplatna je za korisnike Comms sustava, nema nikakve provizije. Procesiranje uplata karticama može biti aktivno u roku dan-dva kod payment service providera kao što su Stripe i Mollie. Naravno, PayPal je kao standardna platna metoda već integriran pa tko ga ima, poveže ga s nekoliko klikova.

Ako ste zainteresirani, prvo ispunite obrazac na https://comms.dev/covid-19.

Foto: Comms

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 05:10