Izvrsna rješenja

Kako vješto sakriti perilicu i sušilicu rublja u kupaonici: Ove ideje će vam itekako pomoći

 Post Architecture Inc
Mislite da nemate mjesta za perilicu rublja? Možda biste mogli razmisliti o jednoj od ovih pametnih ideja

Uredna, funkcionalna i skladna kupaonica nerijetko podrazumijeva da se mnoge stvari ne vide. Jedna od tih stvari koju često želimo sakriti od pogleda jest perilica rublja. Malo nas ima mjesta u svojim domovima za prostoriju koja će biti isključivo praonica rublja, ali to ne znači da ne možemo dizajnirati namjensku zonu za pranje rublja. Razmislite o potencijalnim mjestima gdje biste mogli ugurati ormar - ne samo u kupaonicu, već u kuhinju, slobodnu spavaću sobu ili čak u hodnik. Pogledajte ova praktična i elegantna rješenja. Možete li ugraditi nešto slično u svom domu?

image
Eve Wilson

INTEGRIRAJTE UREĐAJE U KUPAONICU

Ova suvremena kupaonica je elegantna i bez tragova nereda. Dizajneri su uspjeli sve održati čistim i minimalnim, čak i sakriti prilično elegantan ormar za rublje iza visokih bijelih vrata na stražnjoj strani.

image
Eve Wilson

Kako bi osigurali da zona izgleda privlačno kada je otvorena, dizajneri su postavili mramorne podne pločice na zidu i stvorili trendi pozadinu za crne police, koja se nadovezuje na staklena vrata s čeličnim okvirom.

image
Ian Dunn Woodwork and Design

UČINITE TO VISOKIM ORMAROM

Ako imate dva uređaja - perilicu i sušilicu rublja, možete ih držati vertikalno. Ovaj ormar čini upravo to, skriva dva uređaja unutar niza kuhinjskih ormarića.

Dio između strojeva izvlači se poput ladice kako bi se stvorila mala klupa na koju vlasnik može odložiti odjeću prilikom pražnjenja i punjenja sušilice.

Ako razmišljate o kreiranju ovakvog složenog aranžmana, unajmite profesionalca, jer uređaji moraju biti sigurni i ispravno priključeni.

image
Nick Smith

ELEMENTI ZA POHRANU

Čak i kada je vaš prostor za pranje rublja smješten iza zatvorenih vrata, poželjno je imati lijep pogled kada otvorite ormar. U ovom ormaru je skriveno sve što je potrebno vlasniku, a izgleda lijepo i uredno. Zato pažljivo birajte predmete za pohranu.

Ovdje je izbor košara iz istog asortimana poredan duž polica.

image
Houseology

SKROJITE PO MJERI

Isplati se pomno osmisliti prostor za vešeraj u ormaru. Razmislite o tome što trebate pohraniti i izmjerite odvojene odjeljke kako bi odgovarali svakoj stvari.

U ovom ormaru dizajner je napravio visoki utor za dasku za glačanje, s policom iznad za proizvode za čišćenje. Na vrhu perilice nalazi se korisna površina, a iznad nje 120 centimetara duga šina, koja je dovoljna za vješanje većine košulja.

image
Moda Kitchens

SAKRIJTE RADNU STANICU

Ako ipak imate više prostora na raspolaganju, napravite širi ormar s prostorom za umivaonik pored perilice.

Ovaj ormar kada se otvori otkriva stanicu za pranje rublja, s puno mjesta za košare i sudoper za ručno pranje delikatnih odjevnih predmeta.

image
Terracotta Design Build

DODAJTE VENTILACIJU

Ako u ormar postavljate i sušilicu rublja, dobro je razmisliti o ventilaciji. Sušilice s ventilacijom moraju se odzračivati kroz vanjski zid, ali kondenzatorske sušilice prikupljaju vodu u integriranom spremniku. Ako imate posljednju, razmislite o odabiru perforiranih vrata kako bi vrući zrak izašao iz ormara u prostoriju.

Ova vrata imaju mrežastu strukturu u sivoj boji kao i ostatak ormara, i skrivaju uređaje djelomično.

image
Rees Architects

ODABERITE MINIMALIZAM

Neka vaš ormar za rublje bude skriven u vratima bez ručki poput zida. Ružičasti ormar na ovom podestu skriva praktičan prostor za pranje rublja, a uključuje: perilicu rublja, sušilicu rublja i bojler.

Postavljanjem vrata u ravnini zida i sustava otvaranja na dodir, dizajneri su zadržali neprekinuti osjećaj prizemlja.

GDJE U KUPAONICU SMJESTITI PERILICU I SUŠILICU RUBLJA DOZNAJTE IZ PRIMJERA U NASTAVKU.

Spajanje dvije sobe u jednu, poput praonice i kupaonice, rijetko je jednostavno. Ali ponekad manjak prostora ne ostavlja drugi izbor. Ako u skorije vrijeme planirate renoviranje ili opremanje nove kupaonice, ovdje vam donosimo 20-ak primjera praonica/kupaonica iz domova diljem svijeta.

image
Post Architecture Inc
image
ADesign
image
CHRISTOPHER LEE FOTO
image
Design Squared Architects
image
Erik Olsson Gbg
image
Go Home Contracting
image
Gustav Aldin
image
Hansen Living
image
Happicovers Homestyling
image
Hemtrend
image
Ilya Stolyarov
image
JBR Just Bathroom Renovations
image
JJ Smoth Photography
image
Louise Roche
image
Mia Sandmark Design
image
Nadjafi and Kristensen Fastighetsfoermedling
image
Oksana Reiskaya
image
Tass Construction Group
image
Tudor Spinu
image
Zina Malysheva
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 12:36