Ljeto na kontinentu

Kako provesti uzbudljivi (obiteljski) odmor? Osobito ako ne volite gužve i pretrpane plaže? Imamo odgovor!

 Terme Laško

Gotovo jednako kao i po svojoj termalnoj vodi i pivskoj tradiciji, grad Laško postao je poznat i po čarobnoj staklenoj kupoli koja dominira iznad kompleksa bazena Terma Laško. I, uistinu, nevjerojatan je ugođaj kojeg je moguće doživjeti ovdje, bilo da danju iz bazena gledate na zelene brežuljke ili noću na zvjezdano nebo. Ovisno o vremenskim uvjetima, kupola se zatvara i otvara, tako da kiša neće poremetiti odmor u Termama Laško, što nije zanemarivo u ovo prevrtljivo vrijeme. Staklena kupola ispod koje se kriju brojni termalni, wellness i gastro užici, simbol je ovog mjesta uz rijeku Savinju, koje nudi još mnogo toga za savršen odmor. Od opuštajućih šetnji, preko adrenalinskih avantura do prvoklasne zabave, Laško je savršena (ljetna) destinacija za sve generacije.

image
Terme Laško
image
Terme Laško

Mogli bismo reći da u Laškom sve počinje i završava s pivom. Od kipa kralja piva Gambrinusa, koji čuva rijeku i pozdravlja goste za dobrodošlicu u grad, preko posjeta tvornici piva, do uzbuđenja u pivskom escape roomu Enigmarium Laško, jedinom escape roomu na svijetu koji uključuje sva osjetila… - u ovom su gradu itekako dobro materijalizirali pivsku tradiciju. I u Termama Laško razvili su vlastitu priču o pivu, pa će tako posjetitelji njihova wellness centra uživati u pivskim tretmanima za kožu, a gosti a la carte restorana u maštovitom pivskom meniju. Otkrit ćemo samo da meni uključuje i pivsku tortu. Također, svake godine u srpnju ulice Laškog postaju najzabavnije mjesto u Sloveniji, jer se održava tradicionalni Festival piva i cvijeća. Ove godine od 11. do 14. srpnja, a manifestaciju će, kao i uvijek do sada, pratiti glazbeni nastupi i, dakako, izvrsni okusi piva.

image
Terme Laško

I ljubitelji prirode i planinari u Laškom će doći na svoje, jer kužna staza Rečica povezuje deset vrhova i tri planinarska doma te vas na kraju nagrađuje zadivljujućim pogledima. Strmo i oštro, na visini od 583 metra iznad Laškog uzdiže se brdo Hum. Put do vrha, odakle se otkriva prekrasan pogled, vodi kroz šumu. Za ljubitelje biciklizma na ovom su području uređene brojne staze koje vode kroz sam grad Laško i pitoresknu okolicu.

image
Terme Laško
image
Terme Laško

Ako želite saznati kako se živjelo i radilo nekada, svakako posjetite Polhovu špilju, gdje vas čekaju mistični tuneli i zanimljive priče skrivene pod zemljom. U špilji ćete moći kušati i lokalne delicije, što je, priznat ćete, nesvakidašnje iskustvo. Nakon aktivnog dana, nema ništa ljepše opustiti se u vodenim radostima. Bazen s valovima, rekreacijsko-masažni bazen, brza rijeka, viseći whirlpooli, vodeni tobogani…, u Laškom je prava špica ljeta. Već plivanje u termalnoj vodi samo po sebi detoksicira i revitalizira, baš kao i tretmani u njihovoj wellness i spa oazi. Ljeto na kontinentu itekako može biti uzbudljivo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 15:47