Priča o uspjehu

Kako nastaju najpoznatije nagrađivane hrvatske tapete?

 studijo.co
Studijo tapete su među prvim u regiji predstavili tržištu vodootporne tapete. Jedinstvenost na tržištu osigurali su ekološki prihvatljivim materijalima, inovativnom kombinacijom premaza završnog sloja i jednostavnošću postavljanja

Zidne tapete postale su svojevrsni imperativ u uređenju interijera. U posljednje vrijeme naglasak je stavljen na minimalizam i jednostavnost, održivost i ekološku osviještenost materijala, personalizaciju i individualnost. Zavirili smo iza kulisa brenda Studijo i doznali kako nastaju najnagrađivanije hrvatske tapete. Kako izgleda tipičan dan tog dizajnerskog studija otkrila nam osnivačica brenda, umjetnica i uspješna poduzetnica - Josipa Maras.

image
studijo.co

Da se dizajn i interijeri vole javno, nije neka nepoznanica. Dodate li tome snažnu žensku energiju, timski duh i puno smijeha, mogli biste naslutiti da se nalazite na adresi zagrebačkog dizajnerskog studija koji posljednjih godina osvaja tržište svojim kreativnim i inovativnim zidnim tapetama. Ovaj dinamičan tim čine prvenstveno žene, stručnjakinje za dizajn i kreativnost, istinske vizionarke u svijetu dizajna, dok su muški članovi tima zaduženi za brojke, proizvodnju i logistiku.

image
studijo.co
image
studijo.co

- Ako stavimo na stranu kaotični dio izlaska iz stana - djeca, pas, škola, vrtić, promet - mogu reći da mi je jutarnja kava s mojim curama u uredu istinski smiraj. Tu proradi onaj pravi girl power i nebo nam postaje granica. Prolazimo check liste, dizajnerski tim radi na razvijanju kreative i doradi dizajnerskih rješenja, a produkcija je usmjerena na testiranje materijala i prototipova i praćenje proizvodnog procesa. Ja crtam, oni sve ostalo i nekako uspijevamo! - otvoreno će Josipa Maras.

Studijo tapete su među prvim u regiji predstavili tržištu vodootporne tapete. Jedinstvenost na tržištu osigurali su ekološki prihvatljivim materijalima, inovativnom kombinacijom premaza završnog sloja i jednostavnošću postavljanja. Još prošle godine cjelokupan proizvodni proces stavili su pod isti krov i pokrenuli prvu hrvatsku tvornicu zidnih tapeta.

image
studijo.co
image
studijo.co

- Inovativnost je ključna odrednica rasta svakog suvremenog biznisa. Da bismo imali globalno konkurentan proizvod, konstantno ulažemo u najnovije tehnologije i edukaciju tima. No, prije svega svom timu želim približiti inovativnost kao način razmišljanja, mindset koji uvijek preispituje postojeće ideje i traži nove načine ostvarivanja ciljeva. Rado ih potičem da hrabro istražuju nove ideje, koncepte i razmišljaju izvan okvira. Želim im osvijestiti prednosti kritičkog razmišljanja, poticati ih na kreativnost, originalnost i spremnost na promjene. Budući da svaki dan započinjemo inspirativnim brainstormingom, mogu reći da je ovakav mindset urodio plodom - izdvojila je dizajnerica.

image
studijo.co
image
studijo.co

Za Studijo tapete karakterističan je kreativni proces nastajanja pojedine tapete. Naime, Josipa je prvenstveno umjetnica, slikarica i grafička dizajnerica koja je još prije 10-ak godina platno na štafelaju zamijenila digitalnim slikarstvom i tako uspjela odgovoriti trendovima na tržištu. - Vjerujem da je ključ našeg uspjeha upravo originalan i autentičan dizajn, odnosno umjetnost koju svakodnevno donosimo u domove naših klijenata. Upravo je taj bezvremenski trend ono što stvara dosljednost i kredibilitet u poslovanju i što nas dugoročno veže uz ljude.

Iz Studija naglašavaju kako personalizacija prostora postaje sve popularniji trend. Ljudi žele prostor koji odražava njihov karakter, interese i stil te se sve više odlučuju za individualne pristupe uređenja prostora, jedinstvene komade namještaja i kreativna umjetnička djela.

image
studijo.co

- Personalizirani projekti su oni koji nam zadaju najviše muke i neprospavanih noći, no na kraju baš oni povežu tim, zbog njih se osjećamo najjači zajedno i njihovu finalizaciju uvijek pošteno proslavimo - zaključila je Josipa Maras.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:20