ROVINJ

Još jedan Artistico i dva dana rezervirana za umjetnost i dizajn na rovinjskoj rivi

 ARTISTICO
Još jedan Artistico – festival nekonvencionalne umjetničke produkcije i dizajna održava se u Rovinju 25. i 26. srpnja, 2020. godine.

ARTISTICO je nastao s ciljem da kvalitetnim i originalnim autorskim radovima pruži protutežu nažalost neizbježnoj komercijalnoj ponudi u turističkim središtima. Želja je umjetnički i dizajnerski rad učiniti vidljivijim i dostupnijim publici. Zato ovaj festival umjetnost i dizajn smješta izvan institucija i galerijskih prostora i dovodi ih tamo gdje se publika već nalazi. I to na nezaobilaznu rovinjsku rivu. Na taj način želi se doprinijeti očuvanju statusa koji Rovinj godinama ima te pomoći da ovaj grad u očima gostiju ali i domaćih stanovnika i dalje bude prepoznat kao grad umjetnosti.

image
ARTISTICO

image
Vanja u Rovinj donosi novu kolekciju Gospine suze
ARTISTICO

image
ARTISTICO

PROSTOR PREDSTAVLJANJA AUTORSKOG RADA I STVARANJA

Iako su brojne manifestacije ove godine, nažalost otkazane, Artistico nije prekinuo kontinuitet koji već nekoliko godina gradi trudeći se da svake godine bude sve bolji i zanimljiviji. Brojne prijave za sudjelovanje na Artisticu dale su potvrdu da je Artistico prepoznat kao kvalitetan prostor predstavljanja rada i stvaranja publici, te da potreba za ovakvim događanjima itekako postoji.

image
ARTISTICO

image
Projekt R.A.D.
ARTISTICO

image
ARTISTICO

OVE GODINE NAGLASAK NA DOMAĆIM AUTORIMA

Zadnjih je godina Artistico poprimio međunarodni karakter, no ove je godine, zbog cjelokupne situacije naglasak na domaćim autorima. Tako će na ovogodišnjem Artisticu kroz dva nezaboravna dana autori publici predstaviti 25 originalnih i ne-konvencionalnih brendova. Od subote popodne do nedjelje navečer domaći i strani gosti moći će upoznati drugačije i nesvakidašnje umjetničke sadržaje, jedinstvene radove i proizvode.

image
ARTISTICO

MJESTO ZA DRUŽENJE I RAZMJENU IDEJA

Osim Art marketa, izložbeno-prodajnog sajama umjetničke i dizajnerske produkcije Artistico je pripremio različite radionice za sve uzraste te posebno osmišljen i opremljen prostor koji razvija maštu i vještine najmlađih. Uz to, tu je već i dobro poznato mjesto za međusobno upoznavanje i druženje s umjetnicima kroz koje ćete u opuštenoj atmosferi dnevnog boravka doživjeti umjetnosti na drugačiji način.

Detaljnije informacije dostupne su na: Facebook stranici @artisticorovinj i internet stranici ARTTISTICO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 21:57