Baš ‘kao kod kuće‘

Jednostavno i što jeftinije uredite podstanarski stan po vlastitom ukusu promjenom ovih stvari

Unsplash
 Toa Heftiba
Kako biste se osjećali kao kod kuće, donosimo vam savjete kako jednostavno i što jeftinije urediti podstanarski stan po vlastitom ukusu

Podstanarski život mnogima predstavlja tek privremeno rješenje prije kupnje vlastitog stana. Međutim, problem mnogih podstanara nalazi se u vrlo maloj kvadraturi, često zastarjelom namještaju te prostorijama s neuglednim zidovima isprane boje

Iako nije vaš, stan koji ste unajmili sigurno doživljavate kao vlastiti dom. No, često je teško potpuno se opustiti među namještajem koji ne pripada vama.

image
Unsplash
Dan 7th

1. OSVJEŽITE ZIDOVE

Ako vam u ugovoru o najmu nije dozvoljeno raditi drastične promjene, a između ostaloga mijenjati boje na zidovima, uvijek se možete odlučiti za tapete ili naljepnice. Naime, tapeta u kupaonici ili zanimljiv dekorativni uzorak na zidu u dnevnoj sobi može biti detalj koji će u vaš stan unijeti velike promjene. Danas u trgovinama možete kupiti samoljepljive varijante tapeta ili naljepnica koje se lako stavljaju, a jednako tako i skidaju.

image
Unsplash
Eddy Lee

2. NAMJEŠTAJ PREKRIJTE DEKORATIVNIM TKANINAMA

Ako nemate dovoljno novca za kupnju novog namještaja ili vam najmodavac ne dozvoljava takvu vrstu promjene u interijeru, možete se poslužiti sljedećim trikom. Naime, zastarjeli namještaj poput kauča, trosjeda ili stolaca u blagovaonici možete prekriti dekorativnim i funkcionalnim tkaninama.

image
Unsplash
Spacejoy

3. PODOVE PREOBRAZITE NOVIM TEPIHOM

Neugledne podloge poput starih ili oštećenih podova možete 'preobraziti' postavljanjem tepiha koji će na jednostavan način osvježiti vaš podstanarski stan. Ne samo da će promijeniti ugođaj u čitavom interijeru, tepih možete jednostavno zamijeniti kad vam dosadi.

image
Unsplash
Samule Sun

4. DODAJTE MALO ZELENILA

Dekorativno cvijeće nikad nije izašlo iz mode. Ukrasne biljke uvijek su savršen način kako jednostavno i brzo osvježiti interijer, a da pritom ne potrošite mnogo novca na skupe renovacije. Kod kupnje biljaka jedino je važno pripaziti na uvjete u kojima ih morate imati jer želite da vam uspijevaju, a ne uvenu nakon samo nekoliko dana. Naime, cvijeće povećava osjećaj topline, daje određenu energiju prostoru i unosi ono malo potrebnog života u vaš podstanarski dom.

image
Unsplash
Elena Rabkina

5. STAN OSVJEŽITE DETALJIMA

Možda mislite da mali i naizgled nevažni detalji ne mogu posebno promijeniti ugođaj u vašem domu, ali to nije točno. Naime, čak i u najmanji prostor tako možete unijeti dio vlastite osobnosti. Sitnice koje stavite na police ili ormariće neće vam zauzimati mnogo mjesta, a možete ih mijenjati kada god to poželite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:58