Pametni jastuci

Postoji mnogo razloga za veselje. Jastuci protiv hrkanja definitivno su jedan od njih

 AviiatoR
Od načina da naš san učinimo savršenim do pametnih kuhinjskih uređaja, sigurnosti doma i njege beba...

Bliži se nova godina, a to znači i čitav niz novih pametnih kućanskih uređaja koji otkrivaju budućnost i koje ćemo svi željeti u našim domovima što prije. Na godišnjem sajmu potrošačke elektronike u Nevadi, Amerika (Consumer Electronics Show) mnoge velike tvrtke otkrile su svoje nadolazeće uređaje.

Ogromna količina uzbudljivih proizvoda predstavljena je tijekom showa, ali postoji nekoliko ključnih trendova koji su super zanimljivi. Od načina da naš san učinimo savršenim do pametnih kuhinjskih uređaja, sigurnosti doma i njege beba, postoji mnogo razloga za uzbuđenje.

Nastavite čitati kako biste vidjeli koji su po našem mišljenju najveći trendovi pametnih kuća za 2023. godinu.

image
AviiatoR

TEHNOLOGIJA ZA OPTIMIZACIJU NAŠEG SPAVANJA

Tehnologija spavanja trebala bi biti veliki hit za 2023. godinu, bilo da vam to pomaže da se smirite ili samo zdravo spavate. Želite prestati hrkati? Ne možete se udobno smjestiti noću? Bez obzira na problem, sada postoji proizvod koji može pomoći.

Pametni jastuci

Motion Pillow 3 jedna je od najzanimljivijih stvari predstavljenih na CES-u ove godine. Ovo je jastuk koji može otkriti kada hrčete, a zatim se napuhuje kako bi optimizirao položaj vaše glave. To čini s ugrađenim zračnim jastucima i senzorom tlaka zraka. Slično, Zerema Smart Pillow koristi umjetnu inteligenciju kako bi automatski prilagodio svoju visinu, unoseći podatke u aplikaciju koja vam omogućuje da znate svoj ‘rezultat spavanja‘ svako jutro.

T-jastuk dodaje masažu i kontrolu temperature - savršeno za one koji imaju bolove u vratu.

image
Sleep Number

Pametni madraci

Posvuda su senzori! Anssil madrac na sličan način ih koristi za mjerenje proporcija i težine vašeg tijela, a zatim se te informacije koriste za kontrolu čvrstoće madraca. A ako se preokrenete? Senzori to detektiraju i ponovno se mijenjaju za vrhunsku udobnost. Sleep Number je također predstavio madrac i pametni set namještaja, koji su svi dizajnirani da nam pomognu spavati tijekom različitih životnih faza.

Simulacija sunčeve svjetlosti

Većina nas bi priznala da ne dobivamo količinu prirodne sunčeve svjetlosti koja je potrebna našem tijelu, a to može utjecati i na naš san. Olly S Smart Sleep Solution želi uskočiti sa svojom aplikacijom – praćenjem stvari poput izloženosti sunčevoj svjetlosti, tjelovježbe i unosa kofeina – i lampom za svjetlosnu terapiju. Potonji ima za cilj povećati razinu melatonina, čime vam pomaže da bolje spavate.

image
Sepura

ČINITI SVAKI DAN PAMETNIJIM

Održivost je bila popularna riječ CES-a ove godine i čini se da će nastaviti dominirati svijetom pametnih domova u nadolazećim godinama jer se svi trudimo biti ljubazniji prema našem planetu. Najbolja mjesta za pojavljivanje ekološki prihvatljivih opcija su, naravno, stvari koje koristimo svaki dan – što nam olakšava život jer smanjujemo potrošnju energije.

Voda

Aguardio G2 se može ugraditi u postojeću kupaonicu i, prema studijama, zapravo može smanjiti potrošnju vode do 30%. RainStick tuš se više integrira u stvarni sustav, obećavajući da će uštedjeti 80% na potrošnji vode i energije unatoč dvostruko većem protoku vode.

Na sličan način radi Oasense Reva, tuš glava s vlastitim napajanjem koja smanjuje potrošnju za više od 50% s ugrađenim senzorima. To znači da kada ne ispirete aktivno, protok pada na 10% sve dok vam ponovno ne zatreba.

Otpad

Smeće i otpad možda nisu najuzbudljivije stvari o kojima treba razmišljati kada je u pitanju poboljšanje naših domova, ali ulaganje u njihovu bolju upotrebu može napraviti veliku razliku. Sustav za kompostiranje Sepura Home bio je izvanredan na CES-u, obećavajući inteligentno odvajanje otpada.

OMO Smart Trash Can također ima za cilj revolucionirati način na koji bacamo stvari, s Alexa i Google Assistant mogućnostima i unutarnjim mehanizmom toplinskog brtvljenja kako bi naš nered bio manji.

image
Flic

LAKŠE ZA KORIŠTENJE

Prošlo je neko vrijeme otkako je tehnologija pametnog doma bila domena samo voditelja tehnologije, ali još uvijek postoje neki uređaji i gadgeti koji se ne uklapaju u prosječni dom onako kako bismo željeli. Čini se da će 2022. napredovati u ovoj tranziciji, s nekoliko uređaja velikih marki kojima je cilj pojednostaviti upravljanje pametnim domom.

Flic Twist, na primjer, dizajnirao je bežični uređaj koji se može koristiti za upravljanje elementima vašeg doma kao što su rasvjeta, zabava, uobičajene rutine i gotovo sve ostalo - samo guranjem ili rotiranjem uređaja. Mui platforma ima sličnu ideju postavljanja kontrola za vaše pametne kućne uređaje na prirodnije materijale kao što je drvo.

image
Amazon

FOKUSU NA SIGURNOST

Sigurnost bi trebala biti u prvom planu svih naših umova, štiteći ono što najviše volimo s nekoliko dobro postavljenih uređaja. A dobra vijest je da je pametna tehnologija opremila naše domove najboljim sigurnosnim sustavima, kamerama i drugim stvarima lakšim i jeftinijim nego ikad. I, naravno, CES je bio pun novih ponuda.

Jedna od najvećih najava bio je sigurnosni sustav Arlo koji će raditi s postojećim zvonima i kamerama tvrtke kako bi pružio puno dodatne pokrivenosti. Još bolje, koristi jedan senzor za obavljanje do osam zadataka (npr. otkrivanje curenja, gibanje).

Ring je također predstavio svoj Ring Alarm Pro kit, koji sada uključuje usmjerivač za pouzdano povezivanje. Još blještaviji je Ring Always Home Cam - autonomna leteća kamera koja je prvi put predstavljena 2020., ali je ponovno nagrađena 2022. godine.

image
Kohler

POČASTITE SE, ALI PAMETNO

Lako je zaboraviti da se tehnologija ne mora uvijek koristiti radi praktičnosti. Dok smo još uvijek poprilično zatvoreni u svoje domove, utješno je znati da pametno dizajnirani uređaji mogu poboljšati čak i brigu o vama samima.

Naš omiljeni primjer za to bio je pametni sustav za kupanje Kohler koji je dizajniran za stvaranje savršene kade s opcijama dubine i temperature koje možete kontrolirati svojim glasom. Nema više motanja oko kade čekajući da se napuni, provjeravanja temperature svakih nekoliko minuta.

Možete čak stvoriti i unaprijed postavljene postavke na temelju preferencija različitih članova kućanstva.

image
Cradewise

NABAVITE IH ŠTO RANIJE

Svi učimo živjeti u novom automatiziranom svijetu, pa zašto ne pripremiti sljedeću generaciju za to što je prije moguće? Pa, ne radi se toliko o pripremanju beba koliko o tome da ih čuvamo sigurnima, u udobnosti i dobrom upotrebom najnovijih inovacija pomažemo umorne roditelje.

Sličan je fokus na spavanje kao i kod odraslih, s madracem Babysense Cloud koji će vidjeti mališane kroz dobne pokrete mališana koji prate pokrete, obrasce spavanja i unose podatke u aplikaciju. Za mlađe tu je pametni krevetić Cradlewise (prikladan za dob od 0-2 godine) koji automatski ljulja bebu, učeći njihove uzorke tijekom vremena.

Tehnologija namijenjena novopečenim roditeljima pokriva puno istih osnova kao i ostali trendovi na ovom popisu, usredotočujući se na informacije i podatke kao način da svi budu što je moguće zdraviji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 18:54