Podrška stručnom timu

HRVATSKI DIZAJNERI U AKCIJI Dizajn u službi građana

I dizajneri podržavaju prosvjed

Neformalna grupa dizajnera okupljena oko inicijative HRVATSKI DIZAJNERI U AKCIJI pokrenula je akciju podrške stručnom timu za Cjelovitu kurikularnu reformu predvođenu Borisom Jokićem koji je nedavno zatražio razrješenje zbog pokušaja političkog preuzimanja stručnog procesa kurikularne reforme, kao i inicijativi HRVATSKA MOŽE BOLJE, koja je s istim ciljem danas u 18 sati organizirala masovni prosvjed. Akciju je formalno podržalo i HRVATSKO DIZAJNERSKO DRUŠTVO, kao i inicijativa KULTURNJACI 2016, kako prenosi dizajn.hr, a iskaz inicijative HRVATSKI DIZAJNERI U AKCIJI pročitajte u nastavku!

“Mi dizajneri smatramo da pravo na moderno obrazovanje našoj djeci daje priliku da stvore novi, bolji svijet. Reforma obrazovanja od ogromnog je značaja za razvoj naše zemlje i tiče se svakog građanina Republike Hrvatske. Ako se obrazovni sustav ozbiljno ne reformira, ne može to niti jedna grana ekonomije. Svaka strategija razvoja je reforma u svojoj biti. Bez sustava koji omogućuje djeci da stječu vještine u skladu s vremenom – krademo djeci budućnost

Politika ne djeluje za dobrobit građana, ali vrijeme je da pokažemo da politika treba služiti nama, a ne mi njoj. U situaciji u kojoj se jedine reforme izvode na izravnu štetu kvalitete života građana, sve je bitnije pokazati da promjena treba krenuti od nas samih. Nedopustivo je da se projekt ovakve važnosti za budućnost Hrvatske opstruira zbog političkih i politikantskih interesnih skupina ako se, kako je rekao dr. sc. Boris Jokić, “dominantne političke stranke koje vode ovu zemlju ne dogovore oko toga da je jednoznačno potrebna promjena hrvatskog obrazovanja, onda dugoročno nemamo šanse kao društvo za promjenu”.

Cijelu akciju možete pratiti i na njihovoj facebook stranici.

Izvor: dizajn.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 22:12