Dani arhitekata 5.0

Hrvatska komora arhitekata: Želja nam je pridonijeti gradnji i unapređenju izgrađenog prostora

 HKA
Zadnji blok Dana arhitekata 5.0 - "Strukovni standardi i digitalna transformacija usluga" održan je prije nekoliko dana

Dani arhitekata 5.0, koji su se ove godine održali virtualnim putem iz ORIS Kuće arhitekture i Društva arhitekata Zagreb, u pet tematskih cjelina, odnosno u devet sesija, dotaknuli su tema aktualnih i važnih za arhitektonsku struku, koje dosad nisu analizirali podrobno.

Zadnji blok "Strukovni standardi i digitalna transformacija usluga" održan je prije nekoliko dana.

image

Rajka Bunjevac, članica Upravnog odbora HKA

HKA

Svjesni su da su, kako kažu u Hrvatskoj komori arhitekata, tek načeli neke važne teme, a želja im je ukazati na kompleksnost i slojevitost djelovanja u prostoru, koji se tek dijalogom i stručnom, ali i ljudskom otvorenošću unutar arhitektonske zajednice može dovesti do stupnja da se zajednički nastupa prema političkoj volji lokalne i državne vlasti, koji provode intervenciju u prostoru. Tek edukativnim djelovanjem, ukazivanjem na prednosti stručnog i transparentnih intervencija u prostoru možemo osigurati toliko željenu izvrsnost arhitekture, i time pridonijeti i gospodarskom oporavku, zaključak je Hrvatske komore arhitekata.

"Želja nam je da stvorimo takav okvir našeg djelovanja kako bismo ostvarili svoj potpuni kreativni i stručni potencijal na tlu Hrvatske i pridonijeli kulturi građenja, očuvanju i unapređenju vrsnoće izgrađenog prostora", kažu u HKA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:31