Sky Hotel

Hotel s ​​motorima na nuklearni pogon: Leti i može godinama ostati u zraku!

 Hashem Al-Ghaili
Koncept istražuje mogućnost futurističkog "krstarećeg" super-zrakoplova s ​​motorima na nuklearni pogon i prostorom za 5000 putnika

Sky Hotel koncept je futurističkog letećeg broda opremljenog s 20 hipersoničnih motora koji može godinama ostati u zraku. Futuristički mlazni avion dizajnirao je Tony Holmsten, a Hashem Al-Ghaili ponovno zamislio kao super luksuzni leteći hotel, opremljen restoranima, apartmanima, višestrukim panoramskim palubama i s dovoljno prostora da ugosti 5000 imućnih putnika odjednom.

image
Hashem Al-Ghaili
image
Hashem Al-Ghaili
image
Hashem Al-Ghaili

Prema kreatorima koncepta, ukrcaj i iskrcaj bi se odvijao zahvaljujući redovnom slijetanju i polijetanju mlažnjaka s vrha samog hotela Sky.

Čineći cijeli projekt još bizarnijim, Al-Ghaili objašnjava da će avion biti potpuno autonoman i da će ga kontrolirati umjetna inteligencija. U isto vrijeme, nuklearni fuzijski reaktor na brodu osigurao bi snagu potrebnu za održavanje 20 motora u radu na neodređeno vrijeme.

image
Hashem Al-Ghaili
image
Hashem Al-Ghaili
image
Hashem Al-Ghaili
image
Hashem Al-Ghaili

Svaka čast dizajneru na njegovoj neumoljivoj elitističkoj mašti: od svih mogućih primjena čiste fuzijske energije, masivni jumbo jet za krstarenja nebom samo za ultra bogate ne bi bila baš svačija prva ideja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 09:59