VINIL SOBE

Glazbene sobe su novi trend u interijerima: Evo kako ih možete uklopiti u dom

 Unsplash
Donosimo vam kako možete prihvatiti ovaj trend iako ste možda ograničeni prostorom

Glazbena soba jedan su od najboljih trendova dizajna interijera koje smo uočili na horizontu za 2023. godinu. Glazba je univerzalno prepoznata kao jedan od najboljih načina koji nam pomaže da se opustimo, a s obzirom da sve više u domovima uključujemo prostore koji njeguju naše dobrobiti, ne iznenađuje da ove sobe postaju sve popularnije.

Ako se pitate što je glazbena soba, trag je u imenu. Često se naziva soba s vinilima ili soba za slušanje – slušaonica, to je prostor u vašem domu u kojem se možete opustiti i uživati u svojim omiljenim melodijama (ili obuti svoje plesne cipele).

Vjerojatno je trend glazbene sobe također potaknut rekordnom prodajom vinilnih ploča u posljednje vrijeme. Sa svim tim novim pločama, imati određenu sobu za izlaganje svoje kolekcije vinila i svog voljenog gramofona san je svakog glazbenog entuzijasta.

Nažalost, većina nas može samo sanjati o tome da cijelu sobu u svom domu posveti slušanju glazbe, no postoje načini da prihvatite ovaj trend čak i ako vam je prostor ograničen. U nastavku donosim kako...

1. PRETVORITE SVOJU SLOBODNU SOBU U GLAZBENU SOBU

Ako ste dovoljno sretni da imate slobodan prostor, zašto ne biste bili hrabri i redizajnirali svoju slobodnu sobu za hobi kako biste napravili savršeno mjesto za slušanje glazbe?

Iako je prije svega mjesto za slušanje glazbe, za većinu onih koji je imaju, glazbena soba također predstavlja izlaganje njihovih glazbenih kolekcija, bilo da se radi o CD-ovima, pločama ili čak instrumentima. Razmislite o tome koje bi spremište ili polica bili najprikladniji za to i ne zaboravite dodati udobna sjedala za opuštanje.

Kako biste poboljšali akustiku u svojoj glazbenoj sobi, nemojte preskočiti mekani namještaj. Korištenje mekih površina može biti izvrstan način za smanjenje odjeka zvuka. To se može postići sagovima, tretmanima prozora i akustičnim pločama. Prilagođene ugrađene komponente još su jedan sjajan način za pomoć u upravljanju akustikom, a mogu poslužiti i kao savršeni izložbeni komad za zbirku starih ploča ili umjetnina.

2. PROBAJTE MEDIJSKI KUTAK

Ako cijela soba posvećena vašoj omiljenoj glazbi jednostavno nije izvediva, pokušajte umjesto toga odrediti manje prostore u svom domu.

Medijski kutak ili zid odličan je način da odate počast svojoj glazbenoj kolekciji i potaknete svoje navike slušanja, a da pritom ne zauzimate previše prostora - sve što trebate je rezervni zid. Napravite mjesta za svoju strast pričvršćivanjem polica na zid u spavaćoj ili dnevnoj sobi, dodavanjem stolca u blizini kako biste odredili prostor za slušanje. Posebno dizajnirane police jedan su od najboljih načina za izlaganje vinila.

Glazbene sobe trebale bi se oslanjati na više osjetila, a ne samo na uši. One se bave stvaranjem osjetilnog iskustva i višestrukim vizualnim točkama interesa, uključujući umjetnost i predmete po narudžbi u kojima ćete se željeti izgubiti satima.

Određeni kutak za vaš gramofon i pametne zvučnike savršena je opcija za iznajmljivače koji ne mogu bušiti police u zidove. Odaberite kut s prozorom u blizini i upotrijebite stalak za gramofon ili priključnu stanicu. Okrenite zvučnike prema sredini prostorije kako biste poboljšali zvuk.

Ne zaboravite dodati udobnu ležaljku s jastucima kako biste lakše iskoristili umirujuće blagodati svoje omiljene glazbe kada vam je najpotrebnija. Glazbene sobe trebale bi biti dizajnirane kao životni prostor za obitelj i prijatelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 15:09