INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Genijalni načini kako brzo i jednostavno 'osvježiti' spavaću sobu

Spavaća soba najčešće je ona prostorija u našem domu u kojoj odmaramo, 'punimo' baterije za novi radni dan i, dakako, spavamo

S obzirom na to da spavaća soba predstavlja oazu opuštanja, vrlo je važno da se u njom osjećamo ugodno i spokojno. Veliku ulogu u tome igra njezino uređenje. Svaki kutak ove prostorije mora odisati određenim mirom, opuštenošću i dobrom energijom. Ako razmišljate o renovaciji spavaće sobe ili jednostavno želite 'osvježiti' svoju oazu opuštanja, mi vam donosimo ideje koje će vas sigurno inspirirati.

Jedna od najznačajnijih promjena, odnosno styling načina za 'osvježavanje' spavaće sobe jest, bez sumnje, promjena boje zidova. Bojanje zidova nije zahtjevan niti kompliciran posao, a napravit će značajnu razliku. Kako biiste se u spavaćoj sobi osjećali što ugodnije i mirnije, preporučujemo vam svijetle nijanse poput bijele, bež, boje šampanjca ili lagane žute. Naime, dobro je poznato da svijetle nijanse doprinose relaksirajućem efektu u prostoru, a vaša će soba izgledati prostranije, veće i ugodnije.

Ako ste malo hrabriji, ne bojite se eksperimentiranja i na raspolaganju imate nešto veću spavaću sobu, zidove prostorije možete obojiti u neku tamniju nijansu poput plave, zelene, pa čak i crne boje. Međutim, u tom se slučaju ipak pobrinite da vam namještaj nije isto tamnijih boja jer biste mogli postići neželjeni efekt.

Sljedeća zanimljiva ideja kako jednostavno 'osvježiti' spavaću sobu jest ukrašavanje zidova dekorativnim detaljima poput fotografija, suvenira ili umjetničkih slika koje vam se sviđaju. Ovdje uistinu možete dati mašti na volju i eksperimentirati s nekoliko različitih detalja. Dekoraciju prilagodite svojoj osobnosti kako biste spavaćoj sobi donijeli vlastiti štih.

Zašto svoju spavaću sobu ne biste ukrasili biljkama koje su uvijek savršena dekoracija za uređenje bilo kakvog prostora? Odlučite se za one biljke koje nije teško uzgajati i održavati, pogotovo ako ste početnik i ne znate kako pravillno tretirati one zahtjevniije biljke. Tek malo zelenila u prostoru napravit će veliku promjenu.

Sljedeći način kako 'osvježiti' spavaću sobu krije se u jednostavnom zadatku, a to je kolektivno i temeljito pospremanje, odnosno 'rješavanje' svih onih suvišnih stvari u prostoru koje doprinose neredu i kaosu.

Kao što smo to već ranije spomenuli, spavaća soba trebala bi biti vaša oaza opuštanja, mira i spokoja, a to je potpuno nemoguće postići ako u njoj vlada kaos. Sve stvari koje ne koristite, bacite ili darujte onima kojima je to potrebnije.

Isto tako, svoju spavaću sobu možete u potpunosti 'preobraziti' ako se poigrate rasvjetom. Zanimljive, minijaturne lampice donijet će veliku promjenu u cjelokupni dojam vašeg interijera koji je dotad možda bio pomalo dosadnjikav iili sterilan. Lampice možete staviti na zid, oko prozora ili pak na minijaturne dekoracije u spavaćoj sobi. Izbor je samo vaš.

Foto: Pexels

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 22:28