top 5

Dragi predmeti influencerice Marije Kiseljak Kosovec: Pogledajte što je iz svog doma izdvojila

 Neja Markicevic/CROPIX
“Cijenim ručni rad, stare komade, ali i moderan dizajn koji je spojen u funkcionalan proizvod”

Marija Kiseljak Kosovec, na Instagramu poznatija kao @miimavintage, od 2013., kada je otvorila profil, do danas sakupila je više od 15.000 pratitelja. Njih svakodnevno inspirira lijepim vizurama svojeg doma, trendovima u opremanju, pokojim tutorijalom, trenucima sa svojom dječicom koje nastoji zaustaviti u vremenu...

- Objavljujem fotografije iz svojeg doma, interijer, detalje i dekoracije koje sama izrađujem, trenutke provedene s djecom u kuhinji, naše šarene doručke, ispijanje kave ili sadnju cvijeća. Uglavnom, crtice iz života i trenutke koji me inspiriraju i čine sretnom - kaže ova kemijska inženjerka s istančanim smislom za lijepo.

- Profil se razvio slučajno, počela sam fotografirati stvari koje me vesele, a i otkrila sam nove hobije i interese. Renoviram namještaj, dekoriram i radim sama ukrase za dom. Volim vrtlariti i saditi cvijeće, kuhati i peći kolače, a sve je to i na mojim fotografijama i čini moj profil takvim kakav je danas. Sreća i ljepota života je u malim stvarima, zbog kojih se osjećamo ispunjeno i zadovoljno, a to želim da i moje fotografije prikazuju - rekla nam je Marija i za ovu priliku otkrila koje su joj omiljene stvari u kući.

image
Marija Kiseljak Kosovec

1. SLIKA

Ultrazvuk našeg djeteta koji je vodenim bojama naslikala umjetnica iz Švedske. Volim rukotvorine.

image
Marija Kiseljak Kosovec

2. STOLAC THONET

Osim vaza, jako volim i stolce. Pogotovo kombinaciju starih i novih komada. Crni stolac “Thonet inspired” jedan je od prvih komada koje sam nabavila i sama obnovila i zato mi je posebno drag. Pristaje svakom interijeru.

image
HM Home

3. VAZE

Vaze raznih oblika i dimenzija već su dulje vrijeme moja ljubav. Već je svima oko mene poznata ta “bolest”, pa su vaze čest poklon za razne prigode. Tako su i ovi komadi iz HM Homea poklon moje obitelji i jako su mi dragi.

image
Marija Kiseljak Kosovec

4. KOŠARA FERM LIVING APPLE

Autentičnog dizajna, ali jasne funkcionalnosti, ova košara jedan je od najdražih komada dječje sobe. Kupljena je u Dizajnholiku prilikom jedne šetnje Zagrebom, ali dugo je bila na listi želja.

image
Marija Kiseljak Kosovec

5. PLETENA KOLICA

Ručni rad i poklon koji je moja kći dobila za prvi rođendan. Lijep ukras, ali i draga igračka. Jako cijenim ručni rad, osobito od prirodnih materijala, i ovakve primjerke koji imaju i dozu tradicije, a rade ih stari zanatlije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 06:19