MALI DETALJI

Dotjerajte svoj kuhinjski otok tako da postane središte cijelog prostora

 Unsplash
Ponovno uređivanje otoka može pružiti dramatičnu promjenu u kuhinji za bilo koji proračun

Kuhinjski otok ili poluotok često je središte kuće, gdje se okupljaju obitelj i prijatelji kako bi pomogli u kuhanju ili samo u jedenju i ispijanju omiljenih pića. Ovaj središnji položaj čini ga važnom značajkom dizajna i izvrsnim mjestom za dodavanje osobnosti vašoj kuhinji. Ponovno uređivanje otoka može pružiti dramatičnu promjenu u kuhinji za bilo koji proračun. Evo 9 omiljenih ideja koje možete upotrijebiti da srcu kuće date malo ljubavi.

image
LDa Architecture & Interiors

1. Boja

Želite proširiti svoju paletu, ali oklijevate napraviti upotrijebiti hrabre boje? Ponovno bojenje samo otoka (ili čak samo jedne strane) dodaje dašak drame bez efekta vizualnog smanjivanja prostora koji može proizaći iz tamnih ili živih ormara. Uparite otok s kontrastnim barskim stolicama za još više živosti.

image
THE GOOD GUYS

2. Drvo

Drugi način da se otok vizualno posvijetli je jednostavno uskladiti njegova lica s podnim materijalom kako bi se to dvoje spojilo. Postaviti drvo ili laminat oko otoka neočekivano je, ali toplo i primamljivo, a da pritom nije teško.

Ako vam ostane podnih obloga nakon renoviranja (najčešće ih bilo dovoljno za barem jedno lice otoka), razmislite o tome da ga iskoristite za oblaganje otoka.

image
DOUGLAS A. MCQUILLAN - ARCHITECT

3. Oblaganje

Da biste omekšali neugledni otok, razmislite o klasičnim zidnim oblogama. Dobro pristaju tradicionalnim kuhinjama inspiriranim kolibama, ali također lijepo funkcioniraju u prijelaznim ili suvremenim kuhinjama dodavanjem teksture s jednostavnim geometrijskim detaljima.

image
Martha O‘Hara Interiors

4. Uređenje namještaja

Fokus na detaljima poput namještaja koji ide uz otok postiže da ovaj prostor još više izgleda kao vlastito malo središte aktivnosti odvojeno od funkcionalnih ormarića oko njega. Čak i postojeći otok može dobiti nadogradnju stavljanjem nogu na vanjski dio.

Poželjet ćete dodati detalje nogu prije bojanja (to jest, tijekom izgradnje) kako bi se završni sloj savršeno poklopio.

image
Incorporated

5. Otočna kolica

Ovo je malo varanje jer u potpunosti se razlikuje od fiksnog otoka, ali ako ga ne možete ništa učinit za uljepšavanje postojećeg (ili ako ga nemate), zamjenska samostojeća kolica daj pravu kulinarsku vibracija i otvoreniji izgled.

image
SV Design

6. Reciklirani materijali

Potražite materijale kao što su stare limene stropne pločice, odbačena građa ili metalni limovi iz stvarnih kuhinja restorana i preradite ih u prilagođenu obradu prednjeg dijela.

image
Marquis Fine Cabinetry

7. LED rasvjeta

Ugradite LED rasvjetne trake na donju stranu otočnog pulta, podnožja ili oboje kako biste unijeli zabavan moderan element i dodatnu svjetlinu u cijeli prostor.

image
Jan Showers

8. Zrcalo

Ako biste radije željeli da vaš otok lebdi, a ne da se ističe, zrcalne fronte pomažu olakšati izgled cijele sobe čineći da glomazni ormarići izgledaju kao da nestaju. Za starinski šarm upotrijebite staklo s vintage završnom obradom (ili ga sami izradite bojom za staklo i četkom za bojanje).

image
BedfordBrooks Design Inc.

9. Ručkice

Posljednja ideja: nadogradite ručkice. Malo zlatnih ručkica dat će vašoj kuhinji novi izgled bez potrebe za čekićem ili četkom. Da biste ponovno stvorili ovaj izgled, također razmislite o korištenju nekoliko lažnih ladica ili prednjih strana vrata za odijevanje stražnjeg dijela vašeg otoka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 09:40