Uradi sam

Djed Božićnjak obožava ručno rađene čarapice: Iznenadite ga čarapicama vlastite izrade

 Neja Markičević/CROPIX
Pokloni nas 25. prosinca obično čekaju pod borom, no ako se potrudite, Djedicu možete iznenaditi prigodnim čarapicama vlastite izrade

Djelatnice Udruge Kamensko su nam na radionici u Probnoj kući IKEA pokazale jednostavan način na koji možete sašiti mekane čarapice. Više o njihovu radu pronađite na Facebook stranici Udruga Kamensko.

image
Marko Todorov/CROPIX

POTREBAN MATERIJAL: konac, igla, škare, šablona od papira, crveni, bijeli i zeleni materijal (filc), gumbi za dekoraciju

image
Marko Todorov/CROPIX
image
Marko Todorov/CROPIX

1. Šablonu od papira u obliku čarapice prislonite na dupli crveni materijal. Režite uz rub šablone kako biste dobili dva komada tkanine. Ako radite s tanjim materijalom, a ne filcom, na svaki komad tkanine sa stražnje strane glačalom možete prilijepiti flizelin kako bi bio čvršći.

image
Marko Todorov/CROPIX

2. Izrežite aplikacije. Iz bijelog filca pravokutnik i polukrug za vrhove čarapice, a iz zelenog borić kao dekoraciju na koji možete prišiti gumbiće.

image
Marko Todorov/CROPIX

3. Aplikacije prišijte na prednju stranu čarapice ručno ili šivaćim strojem.

image
Marko Todorov/CROPIX

4. (a) Prednji i stražnji dio čarapice prislonite licem jedan uz drugi i prošijte uz rub ostavljajući samo gornji otvor neprošiven. (b) Kroz neprošiveni otvor čarapicu izvrnite na vanjsku stranu.

image
Neja Markičević/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:21