Dizajnerica Petra Lasić iz modnog brenda LPdesign

‘Napravila sam redizajn platnenih vrećica u kojima smo nosili papuče u školu’

Petra Lasić za vrijeme studija na Tekstilno-tehnološkom fakultetu preuzela je stvari u svoje ruke i pokrenula svoj modni brend pod imenom LPdesign. Kako se oduvijek bavila izradom nakita, odjeće i raznih drugih predmeta vezanih uz modu, pokretanje vlastitog brenda došlo je kao logičan slijed događaja za mladu dizajnericu. Posebno su nam za oko zapeli njezini originalni ruksaci, koji su u posljednje vrijeme veliki hit među kupcima, ali i modnim znalcima. Jednostavni su i čistih linija, a otkuda ideja i kako je sve počelo upitali smo Petru.

Poklon prijateljici

– Sama ideja za izradu ruksaka došla je posve slučajno, napravila sam ga kao poklon prijateljici koja je selila u Švicarsku. Čim ga je počela nositi svi su pitali otkud joj taj ruksak, gdje ga je nabavila i kako mogu doći do njega, što mi je dalo ideju da ih počnem proizvoditi.

Ruksaci su u biti redizajn platnenih vrećica koje smo kao mali nosili na tjelesni, ili smo u njima nosili papuče u školu – objašnjava i dodaje kako je najljepši dio ruksaka njihova jednostavnost. – Praktični su, može ih se nositi na plažu i u grad, idealni su izbor za vožnje biciklom i must have za festivale i koncerte. Prikladni su za svaku priliku i pašu na svaku modnu kombinaciju, bilo sportsku ili elegantnu. U početku sam ih radila u dvije boje, a sada u ponudi imam i crne, bijele, plave, bež… – nabraja simpatična dizajnerica.

Pozitivan vjetar u leđa

Posebnost je i činjenica da linija LPdesign ruksaka sadrži i muške modele, koji imaju nešto veće dimenzije od ženskih, a prve reakcije jačeg spola su (ne)očekivano dobre. Svi modeli napravljeni su od eko kože različitih tekstura zbog kvalitete materijala i visoke otpornosti na vanjske utjecaje.

U ponudi su crni, bijeli, plavi i bež ruksaci, a svi su napravljeni od visokokvalitetne eko kože

Osim ruksaka, Petra izrađuje i žensku odjeću i modne dodatke, a svoje kolekcije predstavila je i na sajmovima kao što su Zona 45, Dan D i ArtOmat, ali i na nekoliko sajmova u Beču i Grazu gdje je interes za njezin dizajn bio odličan. Sve to dalo joj je pozitivan vjetar u leđa pa najavljuje i nove kolekcije. – Novi projekti i ideje dolaze mi stalno. Uglavnom izbacujem male serije proizvoda po sezonama, a trenutno se pripremam za nadolazeću sezonu.

Tako za jesen pripremam novi model ruksaka u smeđoj boji, chocolate brown, a u kolekciji odjeće naći će se dosta jakni i zimskih haljina. Imam brojne i velike planove za budućnost, ali idem polako i sigurno i svakom novom projektu se neizmjerno veselim i posvećujem. Trenutno se pojedini modeli LPdesigna mogu pogledati u zadarskom concept storeu Tiramol. Petru možete kontaktirati i potražiti više informacija na njenoj Facebook stranici.

Foto: Martina Pašić/ Privatne slike

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 06:13