Galerija Miroslav Kraljević

DESIGN DISTRICT ZAGREB Predavanje poznatog švedskog dizajnera Erika Olovssona

U sklopu programa Design Districta Zagreb, u galeriji Miroslav Kraljević, svoje će predavanje 18. lipnja u 12 sati održati poznati švedski dizajner Erik Olovsson. Njega je prošle godine Wallpaper proglasio za jednu od mladih zvijezda švedskog dizajna čiji je rad rezultirao i vlastitim brendom. Iako primarno obrazovan na području grafičkog dizajna, Olovsson se je nakon angažmana u ulozi umjetničkog direktora popularnog švedskog modnog brenda Acne - okrenuo produkt dizajnu. Upravo je na tom području njegov rad zapažen na međunarodnoj razini, a prošle go­dine mu je platforma Formex Nova uručila i Nagradu za nordijskog dizajnera godine.

Erik Olovsson održat će pre­davanje „Ozbiljna igra – važno je početi od sebe“ u Galeriji Miroslav Kraljević u Šubićeva 29, s početkom u 12 sati. U sklopu predavanja predstavit će se noviji rad njegovog Studija E.O, osnovanog 2013. u Stockholmu. Olovsson i njegovi kolege rade u područjima pro­dukt dizajna i namještaja te dizajna vizualnih komunikacija, za klijente kao što su COS, Menu, Rossana Orlandi, Nak Nak i Acne JR. Studio E.O u dizajnu se fokusira na projektiranje me­toda i sustava, težeći intuitivnom i eksperimentalnom pristupu proble­mima te kombinirajući samoinicirane i naručene projekte. Trudi se dr­žati van sigurnosnih zona, potičući rad u različitim poljima i tehnikama.

Dolazak Erika Olovssona na Design District Zagreb omogućilo je Veleposlanstvo Švedske, a on će na festivalu nastupiti i u ulozi jednog od mentora na dizajnerskom natjecanju Hacking IKEA. Tema ovog natjecanja je Život u kuhinji i oko nje, a cilja na prenamjenu ili modifikaciju proizvo­da odabranih iz IKEA-inog asortimana, kako bi dobili (novu ili dodatnu) funkciju u prostorima kuhinje, blagovaonice ili smočnice, povezani­ma s pripremom, konzumacijom ili skladište­njem hrane.

Biografija – Erik Olovsson

Olovson je rođen 1982. u Uppsali. Diplomirao je 2012. na Školi za um­jetnosti i dizajn Konstfack u Stockholmu, dok je izvorno studirao lijepe umjetnosti i fotografiju na Konstskolanu i grafički dizajn na Berghs SOC. Prije osnivanja vlastitog studija, radio je tri godine kao umjetnički direk­tor u kreativnom kolektivu Acne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 21:31