novi naslovi

Čudesne pustolovine: Znanje predstavlja tri nova naslova za mlade i sve koji se tako osjećaju

 Znanje
Naslovi Izgubljeni ratnici mijena, Nikkin dnevnik 1 i Nikkin dnevnik 2 dostupni su u knjižarama diljem zemlje te u webshopu Znanje

Nakladnička kuća Znanje s ponosom predstavlja književne zalogaje za mlade i sve koji se tako osjećaju: Izgubljeni ratnici mijena, spisateljice Catherine Doyle, dugo je iščekivani nastavak čudesnih pustolovina s Otoka Čuvara oluja u kojem se Fionn Boyle nalazi u središtu borbe za opstanak Otoka, te prva dva nastavka Nikkinih dnevnika: Priče iz ne baš fantastičnog života i Priče ne baš popularne patijanerice, autorice Rachel Renee Russell, a koji zorno i duhovito opisuju svakodnevne izazove, pitanja i probleme s kojima se tinejdžerice nose.

Naslovi Izgubljeni ratnici mijena, Nikkin dnevnik 1 i Nikkin dnevnik 2 dostupni su u knjižarama diljem zemlje te u webshopu Znanje.

image
Znanje

Izgubljeni ratnici mijena (The Lost Tide Warriors)

Fionn Boyle s otoka Arranmorea postao je Čuvar oluja nekoliko mjeseci prije nego što su tisuće strašnih dušolovaca stigle na otok. Praznih očiju sljedbenici zastrašujuće čarobnice Morrigan došli su je oživjeti i dozvati iz podzemlja. Uz pomoć djedovih sjećanja i svojih prijatelja Shelby i Sama Fionn pokušava okupiti Dagdinu vojsku vodenjaka. Ali nitko mu ne vjeruje da ta divlja morska bića, oštrih čeljusti i zuba kao u morskih pasa, uopće još postoje. Dok Fionn kreće u potragu za izgubljenom vojskom, ostali otočani pripremaju se za invaziju dušolovaca. Bitka za Arranmore može početi.

Prijevod: Hana Greta Matković, Cijena: 119,00 kn

O AUTORICI:

Catherine Doyle odrastala je pokraj Atlantika, na zapadu Irske. Njezina ljubav prema čitanju počela je s velikim irskim mitovima i legendama, koji su rasplamsali njezinu ambiciju da jednoga dana napiše i svoje.

Prvostupnica je psihologije i magistra izdavaštva na Nacionalnom irskom sveučilištu u Galwayu. Otok čuvara oluja i Izgubljeni ratnici mijena inspirirani su stvarnim domom njezinih predaka, otokom Arranmore, na kojem su njezini djed i baka odrastali, a i mnogim pustolovinama njezinih predaka pomoraca.

image
Znanje

Nikkin dnevnik 1 – Priče iz ne baš fantastičnog života (Dork Diaries: Tales from a Not-So-Fabulous-Life)

Kad vas roditelji presele u snobovsku školu; kad je novi mobitel nešto o čemu možete samo sanjati; kad vas nitko ni iz jedne škvadre nimalo ne šljivi – mislite li da je život fantastičan? E, pa, ne misli ni Nikki Maxwell, četrnaestogodišnjakinja koja se našla u tako nezavidnoj situaciji. No Nikki se ne predaje. Uposlit će kreativnost i smisao za humor te prestati biti tek nevidljiva cura na školskom hodniku. Bilježeći, dan za danom, svoje urnebesne uspone i padove, shvatit će što je (i tko je) stvarno kul.

Ovo je prvi nastavak popularnog Nikkinog dnevnika, duhovite književne poslastice za tinejdžere i sve koji se tako osjećaju.

Prijevod: Hana Greta Matković, Cijena: 99,00 kn

image
Znanje

Nikkin dnevnik 2 – priče ne baš popularne patijanerice (Dork Diaries: tales from a not-so-popular-party-girl)

Mislila je da se to neće nikada dogoditi, ali Nikkin život napokon je počeo imati smisla. Nova škola zapravo uopće nije tako loša, a Chloe i Zoey postale su joj prave najbolje prijateljice. Osim toga, njezina simpatija Brandon ipak pokazuje nekakvo zanimanje za nju. Ali šuška se da ona vještica MacKenzie ide s njim na zabavu za Noć vještica, pa naša Nikki u očaju prihvaća posao animatorice u kostimu štakora na dječjoj zabavi. Nasreću, Nikki će otkriti da MacKenzie laže i njezin san o izlasku s Brandonom možda bi se mogao ostvariti… Ali kako u isto vrijeme biti na dva mjesta – na dječjoj zabavi u kostimu štakora i na školskom plesu u fantastičnoj haljini? Može li izbjeći katastrofu? Pročitajte i uvjerite se!

Prijevod: Hana Greta Matković, Cijena: 99,00 kn

RECENZIJE:

» Autorica vješto dočarava zbunjenost i ranjivost djevojke na pragu puberteta. Komični crteži, izvedeni u stilu Gregovog dnevnika, dodaju priči element autoironičnog humora. Knjiga će se zasigurno svidjeti mlađim čitateljima koji nastoje pronaći svoje mjesto pod suncem. «

Kirkus Reviews

O AUTORICI:

Rachel Renée Russell američka je spisateljica, autorica serijala Nikkin dnevnik koji od 2009. do danas broji 15 nastavaka. Temelji se na autoričinim vlastitim iskustvima iz mladosti, a ilustratorica je njezina kći Nikki, prema kojoj je nazvan glavni lik. Dosad je diljem svijeta tiskano 55 milijuna primjeraka Nikkinih dnevnika, na 42 jezika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 07:05