ODLIČAN DIY PROJEKT

‘Cijelu kuhinju kupila sam za 50-ak eura i za dodatnih 30-ak eura podarila joj epski makeover‘

Ilustracija

 /SHUTTERSTOCK

Svi znamo da je kupnja nove kuhinje jedna od najskupljih stavki pri uređenju doma. Ali da to ne mora biti tako dokazala je jedna TikTokerica iz Velike Britanije koja je na svojem profilu The Style Pad otkrila da je cijelu kuhinju kupila preko društvenih mreža, točnije na Facebook Marketplaceu, te ju transformirala u divan prostor. Najbolje od svega je to što je potrošila nešto više od 80 eura! Samo!

I ona nije jedina. Budući da je prosječna obnova trosobnog stana lani u Britaniji stajala više od 83 tisuće funti (što je nešto više od 97 tisuća eura), sve se više građana odlučuje za rabljeni namještaj i ‘uradi sam‘ projekte, prenosi The Sun.

Britanka je objavila kako su ona i suprug sve odradili sami, bez angažiranja majstora. Na istom principu uređuju cijeli svoj dom, što se može vidjeti i po ostalim objavama na njezinom TikTok profilu, od ulaznog prostora, preko kupaonice do kuhinje. Sve su zapravo izvodili od dijelova starog namještaja, dio odbačeih komada uzimali od susjeda, a dio kupovali na oglasnicima.

Kuhinjski elementi iz oglasnika stajali su samo 50 funti (cca 58 eura), čime su ostvarili značajnu uštedu u odnosu na novu kuhinju. Instalirao ih je njezin je suprug, iako nije stolar ni građevinar, a zatim ih je ona obojila u željenu maslinastozelenu nijansu. Boju je platila 29 funti (cca 34 eura). Također, na radnu su površinu stavili kompaktni laminat u imitaciji mramora.

"Je li bilo vrijedno krvi, znoja i suza?", upitala je na društvenim mrežama, a njezinu je objava ‘lajkana‘ više od 34 tisuće puta.

"Kuhinju imamo već šest mjeseci i dosad nije bilo ikakvih problema", napisala je, a impresionirani pratitelji su komentirali kako je riječ o nevjerojatnoj transformaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 19:30