Brend Mustra

Ovo su majice s hrvatskim potpisom koje su pokorile cijeli svijet

One su temperamentne Dalmatinke. Prijateljice koje su puno vremena provodile zajedno i koje su imale veliku želju raditi “nešto svoje”. Dvije s diplomom Ekonomskog fakulteta i jedna s diplomom Studija Dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Logika je nalagala – kreativni biznis jednostavno mora biti njihov odabir. I tako, malo pomalo, ideja po ideja… krenula je priča o brendu Mustra. Nije trebalo proći puno vremena, a Romana Jelinčić, Marijana Prgomet i Ivana Pamuković svojim majicama s otkačenim slikama i potpisima osvojile su cijelu regiju.

‘Hrabro i na glavu’

– Imamo i redovne poslove, a ovo je više za gušt. Za dušu. Kada smo odlučile pokrenuti brend Mustra, znale smo da moramo izrađivati nešto što će biti preslika naših karaktera. Nešto spontano, vedro, nasmijano, s velikom dozom humora. Prvo smo napravile seriju majica koje su osim svoje uporabne vrijednosti služile i kao medij za vizualnu komunikaciju naših misli, dosjetki, šala i osjećaja.

U proizvodnju tih majica bacile smo se onako kako Dalmatinci uče djecu plivati – hrabro i to na glavu. Htjele smo imati svoj autorski proizvod od početka do kraja i proizvodnja je bila jedini način da to i dobijemo – pričaju nam prijateljice. Za sada u sklopu brenda Mustra imaju kratke ženske i muške majice te duge zimske majice koje su nedavno predstavile u kolekciji Soft&Warm. Dizajnirale su, ističu, sve. Od krojeva majica, etiketa i pamučnih vrećica u koje pakiraju majice pa sve do samog vizuala otisnutog na majicama.

– Ilustracije, fotografije, tekstovi… Sve je naš autorski rad – kažu i dodaju kako inspiraciju za rad pronalaze baš u svemu: ljubavi, zezanju, druženjima, sjećanjima iz djetinjstva, ostvarenim i neostvarenim željama, prijateljstvu, sjeti. Ukratko, u svakoj životnoj emociji ili događaju. – Nedavno smo bile na izletu kod Marijanine babe koja ima kozu Pruju. Romana ju je oduševljeno fotkala i tako je nastala majica ‘Pomalo’. Ili recimo, majica s natpisom ‘Fališ mi more’, koju svi jako vole, nastala je iz čiste ljubavi.

Ivana ju je osmislila, a misao je dvoznačna i svatko je čita kako mu paše. Nekome netko mnogo fali kao što je veliko more, a nekome baš jako fali more. Poruke su predivno prihvaćene jer su zapravo ljudima bliske i bude im poznate emocije. Najljepše nam je kad nam se jave ljudi s rečenicom: ‘Ajme, ja bih baš ovu majicu, ovo sam totalno ja’. Ili, pak, prepoznaju prijatelje u nekom natpisu ili slici pa im poklanjaju njih za rođendane, vjenčanja… – objašnjavaju djevojke koje se osim svojih šezdesetak radova ponose i s nekoliko lijepih suradnji s dragim ljudima.

Stihovi, citati…

– Tako nam je sjajna mlada književnica Kristina Posilović ustupila svoj stih ‘Makni mi se s očiju dok te nisam zavolio’ iz svoje četvrte zbirke ‘Canto azzurro’ te ‘Neki su gradovi nekim ženama ipak pretihi’ iz zbirke ‘O vječnosti i drugim neprilikama’ koje smo ilustrirali i ugostili na svom mekanom 100% pamuku. Druga mlada gospođica je kantautorica (i arhitektica) Sara Renar iz čije smo pjesme ‘Ljubav’ ilustrirali dva stiha.

Sara naše majice nosi u svome spotu u istoimenoj pjesmi koju izvodi u suradnji s Barbarom Munjas. Tu je i naša vjerna muza, voditeljica Mia Kovačić koja je od samih početaka s nama i uvijek rado nosi naše majice – nabrajaju Romana, Marijana i Ivana. Pitali smo ih i kakve boje i materijale preferiraju u proizvodnji svojih majica. – U proizvodnji koristimo prirodne visokokvalitetne tkanine za izradu majica i vrećica za ambalažu. Svaki naš proizvod ručno je šivan u Hrvatskoj.

Trenutačno u ponudi imamo bijele i sive majice na koje tiskamo visokokvalitetne boje koje se dodatno obrađuju prije i poslije radi što dulje postojanosti – pričaju i dodaju kako ih čini neopisivo sretnima što svaki dan dobivaju nebrojeno puno pohvala i predivnih komentara različitim ljudima. – Hvala im svima na tome – sa smiješkom poručuju. Svi koji žele vidjeti ponudu brenda Mustra mogu to učiniti na Facebooku, a možete ih kontaktirati i putem maila: mustra3 @yahoo.com.hr.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 10:25