Rasvjeta kojoj je teško odoljeti

BERRY BRIGHT FACTORY Tvornica snova iz Zagreba u kojoj nastaju originalne "vesele visilice"

Jagoda Jurišić diplomirana je grafička dizajnerica Studija dizajna, pomalo samozatajna, s glavom u oblacima, uvjerenja da stvari ne valja previše forsirati, ali da će predanost, rad i "drugačije razmišljanje" kad-tad biti prepoznato. Njezina kreativna oaza zove se Berry Bright Factory, tvornica snova u kojoj nastaju originalne "vesele visilice" koje čine svaki prostor posebnim. Razgovarali smo s Jagodom o tome što sve predstavlja Berry Bright Factory.

Kako je nastala ideja za Berry Bright Factory?

- Berry Bright Factory nastala je spontano, iskreno ću reći, bez predumišljaja i velikih očekivanja. I prva lampica sa zastavicama nastala je slučajno, kao "uradi sam" projekt tijekom porodiljnog dopusta, ali iz stvarne potrebe za rasvjetom u sobi tad šestomjesečnog Svena. Zorno se sjećam tog kreativnog impulsa i volje za koje danas "krivim" otkriće majčinstva i posttrudničke hormone. Nisam ni slutila da će iskren i pomalo osoban projekt postati komercijalan. Lampica sa zastavicama mjesecima je bila "najstrože čuvana tajna" dječakove sobe, a onda ju je sasvim slučajno ugledala urednica jednog hrvatskog lifestyle portala i odlučila objaviti fotografije. Tako je rođena Vesela visilica.

Po čemu su posebne vaše lampe?

- Prednost visilica, koje su izrađene od silikonskih grla i kabela sa zastavicama u milijun boja, je u mogućnosti da se bojama maksimalno prilagode željama kupaca i svakom dječjem interijeru, a poklonike sve češće imaju i među odraslima.

Kako izgleda izrada jedne visilice i od kojeg je materijala?

- Proces izrade visilice ni jednim dijelom nije automatiziran, svaka zastavica reže se i oblikuje ručno, svaka visilica ima 30 zastavica koje nisu zalijepljene, nego se mogu rotirati oko električnog kabela, mijenjajući izgled lampice. Puno je vremena potrošeno na traženje pravog materijala koji omogućuje da zastavica funkcionira kao 'perla' i kao takva se može kretati oko kabela i po njemu, ili skinuti s njega kako bi se zamijenio raspored boja.

Kako su reagirali vaši kupci?

- Čim su fotografije puštene u javnost putem društvenih mreža, počele su stizati brojne pozitivne reakcije. Mislim da ćemo se složiti da je ideja ovih lampi fantastično jednostavna pa ipak je se dosad nitko nije sjetio.:)

Gdje se sve mogu nabaviti Berry Bright Factory lampe?

- Vesele visilice možete kupiti ili naručiti putem Berry Bright Factory Facebook stranice ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te na web shopu Plumen ili u trgovini Male stvari.

Imate li mnogo upita iz inozemstva?

- Apsolutno da, ali ja se (bez lažne skromnosti) usudim reći da je Vesela visilica danas vjerojatno najprodavanija dječja lampa u Hrvatskoj, i na to sam najponosnija.

Iz inozemstva najčešće dolaze upiti za suradnju od dizajnera i stilista interijera, ali od svih bih izdvojila samo jednu, onu britanskog high-end brenda Plumen. To je proizvođač dizajnerskih žarulja i rasvjete, njihova prva žarulja Plumen 001 izložena je u MoMi, Victoria & Albert muzeju, Muzeju dizajna u Helsinkiju i mnogim drugima. Taj isti Plumen stupio je sa mnom u kontakt prije godinu dana, rekavši da vole moj rad, boje i zastavice. Berry Bright Factory profil vidjeli su na Instagramu. Dogovorili smo se da ću za njih napraviti ekskluzivnu kolekciju kabela sa zastavicama, odnosno visilice s Plumen grlima dizajniranim posebno za Plumen žarulje.

Taj proizvod je lansiran prije mjesec i pol dana, može se kupiti na Plumen web stranici ili izravno od nas (putem Facebooka ili maila), s obzirom da sad imamo i zastupništvo za Plumen.

Koji su vam planovi za budućnost?

- O budućim planovima neću govoriti, ali iskustvo s visilicama otvorilo mi je nove horizonte i vjeru da je zaista sve moguće. Živim dan za danom i učim uživati u malim stvarima, a imam i najboljeg učitelja u tome, svog trogodišnjaka.

Više fotografija ovih divnih visilica možete pronaći u našoj galeriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 13:29