Jednostavno divan

Balkon vrijedan pažnje: Kada ste posljednji put vidjeli ovako lijep balkon od 6 m2 u Zagrebu?

 Marko Miščević/CROPIX
Najvažnije je bilo pronaći odgovarajuću garnituru koja će biti dovoljno velika za ljetna druženja, ali i udobna za korištenje

PROFIL

  • Info: balkon površine šest kvadrata u Zagrebu
  • Uređenje: vlasnica Antonela Gaura
  • Kontakt: IG @olivin__

Antonela Gaura, lice iza Instagram profila Olivin i vlasnica istoimenog obrta za uređenje interijera, nedavno se uselila u novi stan. Nakon njegova uređenja uslijedilo je opremanje male oaze od šest četvornih metara

Svi koji prate trendove za uređenje interijera i eksterijera te vole “uradi sam” projekte, jednostavne makeovere prostora i starog namještaja, zasigurno su već primijetili Instagram profil Olivin. Iza njega se krije Antonela Gaura, koja se nedavno uselila u svoj novi zagrebački dom - stan površine 73 kvadrata, smješten u stambenoj zgradi na potezu između Britanca i Črnomerca.

image
Marko Miščević/CROPIX
image
Marko Miščević/CROPIX
image
Marko Miščević/CROPIX

Kao velika ljubiteljica interijera i dizajna, a otprije nekoliko mjeseci i vlasnica obrta za uređenje interijera Olivin, Antonela je bila zadužena za uređenje stana, osmislivši ga u kombinaciji tradicionalnog, klasičnog i modernog stila. Dio stana čini i balkon površine šest kvadrata, jugozapadne orijentacije, s pogledom na stražnji i mirniji dio zgrade. Iako njegovo uređenje ne prati temu stana jer prevladavaju svjetliji tonovi, element drva i ukupni dojam ugodnosti i topline poveznica je cijelog prostora.

Na pitanje koja je bila nit vodilja pri uređenju balkona, Antonela spremno odgovara: “Jednostavna, udobno i opuštajuće”. - Najvažnije je bilo pronaći odgovarajuću garnituru koja će biti dovoljno velika za ljetna druženja, ali i udobna za korištenje. Kada sam nju pronašla, mogla smo se poigrati detaljima - kaže.

image
Marko Miščević/CROPIX
image
Marko Miščević/CROPIX

MINI TRIK
​Klima-uređaji često nagrđuju vanjske prostore. Plan je bio djelomično ga zatvoriti drvenim letvicama. No, na kraju se odlučila na jednostavnije rješenje; objesila je nekoliko umjetnih biljaka

image
Marko Miščević/CROPIX
image
Marko Miščević/CROPIX

Prvotni plan, priznaje, bio je napraviti veliki drveni sanduk po mjeri kako bi se zbog staklene ograde postigla intima, no odabirom garniture nije bilo mjesta za oboje, stoga je od te ideje odustala. Klima-uređaj je također htjela djelomično zatvoriti drvenim letvicama, ali je ipak osmislila elegantnije i jednostavnije rješenje, objesivši nekoliko umjetnih biljaka na držače.

- Najteže je bilo odlučiti se za oblik i veličinu garniture, a da se pritom nitko ne ozlijedi na držače klima-uređaja. Iako je u kutu balkona, iz nekog razloga prije uređenja balkona svatko tko bi na njega došao, obavezno bi se udario u glavu. Sada su postignute sve sigurnosne mjere - smije se.

image
Marko Miščević/CROPIX
image
Marko Miščević/CROPIX
image
Marko Miščević/CROPIX
image
Marko Miščević/CROPIX

Pri uređenju balkona birala je neutralne, tople boje i prirodne materijale. Budući da ga nije htjela zatrpati bojama i pretjeranim detaljima, odabrala je tepih od jute, nekoliko svijećnjaka s LED svjećicama, pletenu košaru i teglu za cvijeće te dekice za “cosy” dojam. Dašak Mediterana unose dva jastuka s uzorkom zlatnih školjkica, a predivna atmosfera za noćna uživanja postiže se zahvaljujući lampi u obliku kugle s točkastim otvorima.

Ipak, najveće osvježenje i toplinu, kaže Antonela, donijele su biljke koje su raspoređene na pomoćni stolić ili uz garnituru kako ne bi bile na direktnom ljetnom suncu. Među njima su dracena, šeflera, ženske sreće...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 12:14