DODATNA RADNA POVRŠINA

Ah, ti divni kuhinjski otoci

 

Kuhinjski otok korisna je stvar, pogotovo ako imate dovoljno prostora u svome domu za njegovo postavljanje jer vam pruža odlično mjesto za doručak, dodatnu radnu plohu i prostor za odlaganje kuhinjskih potrepština te može zaista podići izgled kuhinje i učiniti ju elegantnijom, razigranijom i zanimljivijom. Pogledajte ovih devet predivnih kuhinjskih otoka koji su prave zvijezde interijera u kojima se nalaze!

Kuhinjski otok na slici nalazi se u golemom stanu u Bruxellesu i izveden je od kombinacije mjedene strukture i drvenih dijelova. Sam otok uključuje otvorene police na kojima vlasnici vole izložiti svoje lijepo posuđe, ali i zatvoreni dio s ladicama u kojima se skrivaju različite potrepštine. Budući da se na ovom otoku kuha, iznad se nalazi napa prekrivena drvenim panelima koja izgleda kao malo umjetničko djelo!

Iako je većina ove kuhinje jednostavna, bijela i klasična, kuhinjski otok obložen zlatnim panelima čini ju atraktivnom jer se u njima reflektira ostatak prostora, a prostor izgleda profinjeno i decentno uređeno.

Rebrasti mramor u divnoj kombinaciji bijele, plave i ružičaste boje nije samo vizualno privlačan, nego njegova rebrasta tekstura također predstavlja zanimljiv dekorativni detalj u ovoj kuhinji koja odiše francuskim šikom.

Kuhinjski otok na ovoj slici izrađen je od recikliranog parketa uzetog s košarkaškog igrališta, a svojim bojama razvedrava cijelu prostoriju!

Ljubitelji starinskih komada namještaja s ovim će otokom doći na svoje. Prekrasni drveni ormar s plitkim i širokim ladicama najljepši je detalj u ovoj modernoj skandinavskoj kuhinji.

Klasični odabir bijelog mramora prošaranog sivim uzorkom u ovoj kuhinji skriva sudoper, štednjak i čak dvije pećnice.

Ova fotografija prikazuje projektni prijedlog arhitekta iz studija Cgarchitect, no zato ovaj kuhinjski otok nije ništa manje impresivan! Reflektirajuća površina i njegova impozantna veličina čine ga upečatljivim elementom dekora.

Otvorene police od kojih se sastoji ovaj kuhinjski otok predstavljaju savršeno mjesto za izlaganje kuhinjskih potrepština i omiljenih komada posuđa, a pritom je još i na kotačiće što znači da ga se po potrebi može premještati po cijeloj kuhinji.

Raskošan crni mramom kojim je obložen ovaj kuhinjski otok stvara divan kontrast ostatku ove svijetle kuhinje! Odlično!

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 00:36