TOP DEKORACIJA

5 savjeta za savršen buket suhog cvijeća: Grane, trave (ovdje može poslužiti i razvikana pampas trava), grančice i grmovi, sve može...

 ELENA NIKONOVA/GETTY

Svježe će cvijeće automatski dodati štih svakom stanu. Međutim, koliko god bilo lijepo, svježe cvijeće je prolazno. Ako nemate volje aranžirati svježe rezano cvijeće svakih nekoliko dana, definitivno biste trebali prigrliti dekorativni trend - buket suhog cvijeća!

Suho cvijeće stilska je oda prolaznosti, a uz malo kreativnosti lako možete udahnuti novi život trendu koji je svoj posljednji vrhunac doživio 70-ih. U nastavku doznaje kako napraviti savršeni buket suhog cvijeća.

Filigranski, fini, a opet robusni, i to ne bez razloga. Buketi suhog cvijeća ukrašavaju sve više domova. Buketi suhog cvijeća zapravo nisu novi trend. Koristili su ih kao ukrasni element u starom Egiptu. Novost je, međutim, njihova varijacija i kombinacija.

Jer dekoracija se ne mora sastojati samo od suhog cvijeća. Grane, trave (ovdje može poslužiti i razvikana pampas trava), grančice i grmovi također savršeno izgledaju između suhog cvijeća i daju aranžmanu ekstravaganciju koja nema mnogo veze s bakinim suhim cvijećem.

Prednosti: Dugi rok trajanja suhog cvijeća uvijek je bolja opcija od umjetnog cvijeća. Osušeni aranžmani puno su prirodniji i elegantniji od ukrasa umjetnim cvijećem.

Aranžiranje suhog cvijeća - evo kako to funkcionira

Ono što je posebno dobro kod suhog cvijeća je to što se može koristiti kao ukras tijekom cijele godine. Raspored se može individualno prilagoditi. Samo morate imati na umu nekoliko stvari:

Odaberite pravo suho cvijeće

Za savršen buket cvijeće možete sušiti sami ili možete koristiti jednostavniju opciju: kupiti suho cvijeće. U svakom slučaju, imajte na umu da se ne može baš svaki cvijet osušiti i zadržati cvjetove dugo vremena.

Prikladno suho cvijeće

image
Інтернет/

Eukaliptus: osušeni eukaliptus već je nekoliko godina popularan trend interijera. Kada se vežu u buket, zelene grane biljke dolaze na svoje i daju svježinu.

image
BUNHILL/GETTY IMAGES

Hortenzija: bujni cvjetovi dodaju volumen i teksturu svakom buketu suhog cvijeća.

image
EKATERINA MOROZOVA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Pampas trava: omiljena dekoracija u interijeru savršen je i za bukete u boho stilu i daje stanu prirodan osjećaj.

image
NATALIIA PROKOPENKO/GETTY IMAGES

Pamuk: grančica pamuka idealna je za svedene i prirodne aranžmane.

Ruža: cvijet svih cvjetova ne smije nedostajati u prekrasnom buketu suhog cvijeća. Ako vam se sviđa romantično, kombinirajte cvijet s gipsofilom; za hipi štih cvijet možete kombinirati s pampas travom.

image
KSENA32/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Žito: buket suhog cvijeća također izgleda posebno prirodno sa suhim stabljikama žitarica. Veliki je izbor od zobi do pšenice.

image
ILIA-ART/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Lavanda: osušena lavanda prekrasno miriše i izgleda vrlo elegantno u kombinaciji sa stabljikama žitarica.

image
BARBACANE/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Lagurus: Lagurus Ovatus (baršunasta trava), također poznata kao baršunasta trava ili trava zečjeg repa, pripada rodu slatkih trava. Sjajna stvar kod njega: lako se boji i može se koristiti u svijetlim bojama kako bi se prilagodio dizajnu interijera.

image
VAITEKUNE/GETTY IMAGES

Metličasti cvijet: Metličasti cvijet savršen je za davanje više punoće aranžmanu bez nametljivosti.

Bugenvilija: Osušena bugenvilija daje mediteranski štih i svojim laganim, nježnim cvjetovima unosi svježinu u ukrasni buket u različitim bojama.

image
MIKHAIL SPASKOV/GETTY IMAGES

Phalaris: Phalaris je također dostupan osušen i obojen u različitim bojama.

image
VAITEKUNE/GETTY IMAGES

Cvjetovi slame: osušeni cvjetovi slame zrače udobnošću i toplinom u toploj žutoj boji.

Gipsofila: djeluje romantično, nenametljivo i nježno. Savršena je za romantične aranžmane ili minimalističke varijante s još ponekom travom.

3 ideje za moderan buket suhog cvijeća

Romantični buket suhog cvijeća

Romantični buket suhog cvijeća nije prikladan samo kao ukrasni naglasak, već čak i kao buket ili cvjetni ukras za vjenčanje - stilistica Pernille Teisbaek pokazala nam je kako.

Kako dogovoriti ljubavni aranžman? Obavezne stvari za romantični aranžman od suhog cvijeća su osušene ruže, gipsofila, stabljike žitarica, malo trske i cvjetovi brnistre.

Boho buket

Savršen boho buket sastoji se od suhog cvijeća i biljaka u svijetlim krem ​​i prirodnim tonovima. Bijele i prirodne boje pampas trave, cvjetovi brnistre, eukaliptus i nekoliko ruža u nježno rozoj boji čine aranžman savršenim.

Onaj prirodni

Ako želite minimalistički i prirodan buket, trebali biste u potpunosti izbjegavati šareno cvijeće. Umjesto toga, bolje je kombinirati različite trave i cvijeće u neutralnim tonovima. Prilikom ukrašavanja obratite pozornost na različite visine i teksture kako biste aranžmanu dali više uzbuđenja.

Savjet: Ako vam je buket previše dosadan, možete napraviti i vijenac od suhog cvijeća.

Kako napraviti aranžman od suhog cvijeća?

Osim suhog cvijeća trebat će vam:

  • Žica
  • Pređa
  • Škare
  • Nož
  • Ljepilo

Aranžiranje je vrlo jednostavno: prvo morate odlučiti koje će suho cvijeće činiti središte cvjetnog aranžmana. Trebali biste se poigrati s različitim duljinama, kako bi izgledom bilo skladno i uzbudljivo. Započnite s većim stabljikama i kako gradite aranžman završite s manje uočljivim elementima.

Zatim stabljike cvijeća omotajte žicom. Ako su stabljike preduge za odabranu vazu, krajeve koji strše odrežite na željenu duljinu.

Odabir prave vaze

Ovisno o stilu i veličini aranžmana, možete odabrati masivne, velike vaze, rustikalne posude ili delikatne staklene vaze. Aranžmani od suhog cvijeća u vazama s metalnim izgledom izgledaju super moderno.

Aranžman od suhog cvijeća postavite na pravo mjesto

Na polici kamina, blagovaonskom stolu ili komodi: Sada je važno prikazati dekoraciju u stanu. Aranžman ne smije biti izložen žarkom suncu jer to može uzrokovati blijeđenje boja.

Suho cvijeće također ne voli vlažna okruženja. Kupaonica stoga nije prikladno mjesto za osušene ukrase.

Kako se brinuti za suho cvijeće? 4 savjeta kako bi buket duže trajao

Prije aranžiranja potrebno je osušeno cvijeće pažljivo otresti.

Pampas travu nakon kupnje treba ostaviti na suncu dan-dva. Nakon toga, suho cvijeće je bolje na sjenovitim mjestima.

Bukete u početku treba poprskati s malo laka za kosu. To znači da ne gube svoje cvjetove tako brzo, dulje zadržavaju svoje boje i privlače manje prašine.

Kako biste uklonili prašinu, lagano protresite buket ili ga pažljivo osušite fenom na najnižoj razini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 17:05