MARS DUNE ALPHA

3D printano stanište koje predviđa kako bi mogao izgledati život za ljude na Marsu

 BIG i ICON
Test će uključivati ​​jednogodišnju simulaciju života na Marsu koja će započeti u jesen 2022

Stanište poznato kao Mars Dune Alpha zamišlja kako bi život mogao izgledati za ljude na Crvenom planetu. Konceptualiziran od strane Bjarke Ingels Group (BIG), NASA je naručila testiranje tehnika 3D ispisa za ljudska naselja. Sada njihova vizija postaje stvarnost jer građevinska tehnološka tvrtka ICON počinje s probnim otiscima ovih struktura u svemirskom centru Johnson u Houstonu u Teksasu. Struktura od 158 četvornih metara bit će dovršena kako bi podržala NASA-inu Upravu za misiju svemirske tehnologije (STMD) kao dio Analognog istraživanja zdravlja i performansi posade (CHAPEA).

image
BIG i ICON
image
BIG i ICON

Test će uključivati ​​jednogodišnju simulaciju života na Marsu koja će započeti u jesen 2022. Sudionici će doživjeti pokuse što je moguće bliže stvarnosti i uključivat će simulirani kvar opreme, kašnjenja u komunikaciji, namjerno ograničene resurse i druge planirane probleme. Sve to vrijeme astronauti na obuci moraju nastaviti svoja istraživanja i obuku. Rezultati ove simulacije i dva druga jednogodišnja probna rada koja će uslijediti pomoći će planiranju pravog putovanja na Mars.

image

BIG i ICON
image
BIG i ICON
image
BIG i ICON
image
BIG i ICON

“Podaci dobiveni ovim istraživanjem staništa izravno će informirati NASA-ine standarde za dugotrajne istraživačke misije i kao takvi potencijalno će postaviti temelje za novu marskovsu arhitekturu”, kaže Bjarke Ingels. “Mars Dune Alpha odvest će nas korak bliže tome da postanemo multiplanetarna vrsta.”

image
BIG i ICON

Organizacija Mars Dune Alpha uključuje privatne stambene prostore, radne stanice, medicinske stanice, stanice za uzgoj hrane i zajednički životni prostor. Visine stropova variraju tijekom cijelog projekta s velikim dizajnom luka planiranog za jedinstvena područja prostora.

Mars Dune Alpha nije jedini projekt na kojem BIG i ICON rade za NASA-u. Projekt Olympus nastoji razumjeti kako se 3D ispis može koristiti na Mjesecu koristeći samo materijale koji se nalaze na Mjesecu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 04:45