D&D GRAND PRIX 2022

STRUČNI ŽIRI: Robert Bukvić - vlasnik jednog od vodećih svjetskih lanaca coworking prostora

 MARKO MISCEVIC/CROPIX
Prvi poduzetnički potez bio je tijekom studija bila je platforma za domaće zadaće 1000papers.com, sličnu uslugu kao što je Netflix

Robert Bukvić rođen je u Berlinu 1980. godine. U svojoj 17 godini bio je osvajač njemačkog juniorskog košarkaškog prvenstva te izabran za MVP-a. Uslijedile su profesionalne ponude u Europi i stipendije za američka sveučilišta. Izabrao je preseljenje u SAD gdje je u zadnjoj godini izborio mjesto na Allstar-u i bio odabran u početnu postavu lige.

Prvi poduzetnički potez bio je tijekom studija kada je osnovao platformu za domaće zadaće 1000papers.com, sličnu uslugu kao što je današnji Netflix, s mjesečnom naknadom i neograničenim pristupomza preko 80.000 domaćih zadaća, sažetaka knjiga i eseja. Stranica je uskoro postala popularna te ju je Robert Bukvić prodao. Potom se vratio u Europu i četiri godine profesionalno igrao košarku u Njemačkoj, Španjolskoj, Italiji i Finskoj.

Profesionalnu košarkašku karijeru završava 2008. godine i iste te godine osniva portal miet24.de s preko 1,8 milijuna predmeta za iznajmljivanje. Prvi krug financiranja uslijedio je dvije godine kasnije. Kuponski portal getdeal.com osnovao je 2014. godine i potom ga prodao izraelskom milijarderu Teddyju Sagiju. Nakon spajanja s Crossriderom, Joint Venture je uvršten na Londonsku burzu (AIM). Sljedeće godine Bukvić je izgradio tržnicu s MARKET TEC-om kako bi digitalizirao Camden Market, koji je godinu dana ranije kupio Teddy Sagi. Godinu i pol kasnije tvrtka je uvrštena na Londonsku burzu (AIM). Dvije godine kasnije osnovao je u Berlin globalnu co-working tvrtku rent24. Robert je 2019. godine napisao i knjigu: ,Die CoWorking Evolution` koju je objavila izdavačka kuća „Redline“ i nekoliko je tjedana bila na popisu bestselera u Njemačkoj. Usporedno sa svojim ulaganjima u razne start-up i nekretnine, što Robert naziva BRICKS & CLICKS, 2021. je izlistao s Mountain & Co. I Acquisition Corp. svoju prvu kompaniju na NASDAQ-u.

image
Partneri i sponzori projekta D&D GRAND PRIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 10:10