D&D GRAND PRIX 2022

STRUČNI ŽIRI: Matej Sakoman - magistar psiholgije, poslovni trener i poduzetnik

 BERISLAVA PICEK/CROPIX
Veliki je zaljubljenik u psihologiju o kojoj i kroz koju tumači i podučava zaposlenike i menadžere

Matej Sakoman je psiholog, poslovni trener i poduzetnik. Veliki je zaljubljenik u psihologiju o kojoj i kroz koju tumači i podučava zaposlenike i menadžere. Osobito voli psihologiju ličnosti i tumačenje ljudskih razlika, organizacijsku psihologiju, teme radne angažiranost i vođenja, ali je najviše edukacija održao u područja praktičnih mekih vještina poput prezentacijskih, komunikacijskih i prodajnih vještina Karijeru je započeo u bankarskom sektoru (ESB) u odjelu edukacija i razvoja radeći kao analitičar i voditelj istraživanja iz područja lojalnosti, angažiranosti i motivacije zaposlenika i klijenata pri čemu je uz samu analitiku prenosio i tumačio rezultate te pružao savjete svim razinama menadžmenta.

Kao zaposlenik pokrenuo je P2P coaching projekt u koji je bilo uključeno oko 400 osoba, koje su ostvarile 50% bolje prodajne rezultate od kontrolne grupe pa je bio nagrađen za projekt godine, a projekt je postao najbolja praksa koja je još godinama ostvarivala izvrsne rezultate i pomicala zaposlenike tokom godišnjih evaluacija (oko 80% zaposlenika prešlo je iz nižih u visoke ocijene A što je ekvivalent vrlo dobrom i odličnom rezultatu).

2012. prelazi u poduzetništvo pri čemu nastavlja raditi treninge između ostaloga za bankarski sektor, ali i druge sektore (zdravstvo, farmacija, IT s ukupno više od 300 dana treninga).

Kao osnivač kluba psihologa i HR stručnjaka radio je intervjue i surađivao su uglednim svjetskim psiholozima: Arnold Bakker (angažiranost), Ricahrd Davidson (mindfulness) , Roy Baumeister (snaga volje) , Dave Urlich (HR guru), Martin Seligman (pozitivna psihologija)

image
Partneri i sponzori D&D GRAND PRIXA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 20:06