ALERT AGENCIJA

Marketinška agencija Alert u blizini Cvjetnog trga ima radno mjesto poput francuskog atelijera

 Sanja Jagatić
Cijeli ured odiše nonšalantnošću jer je oglašavanje prije svega forma umjetnosti

Lana Bedeković Rosandić je kao adresu poslovnog prostora svoje marketinške agencije Alert odabrala centar Zagreba, točnije blizinu Cvjetnog trga, po uzoru na svjetske marketinške agencije koje svoje lokacije odabiru na najboljim adresama u središtima gradova i izvan poslovnih zona. Tomu je više razloga, no jedan je zasigurno činjenica da su centri gradova živi 24/7, vibriraju, ljudi su na terasama, razmjenjuju ideje, kreativci se druže i lakše je uočiti nove trendove u svim segmentima što je važno za posao kojim se bavi. Sam prostor čine dva spojena građanska stana koji su u potpunosti adaptirani. Cijeli interijer je, u suradnji s investitorima, radio poznati dvojac iz Studia Franić Šekoranja.

- Željeli smo da agencija izgleda kao atelijer te smo pri razradi ideja koristili najviše kao inspiraciju francuske stanove i atelijere pa je njihov studio bio logičan izbor za suradnju s obzirom na estetiku - objašnjava vlasnica i dodaje kako su oba stana bila u derutnom stanju tako da je bila potrebna temeljita adaptacija.

image
Sanja Jagatić
image
Sanja Jagatić

Kako se ulaskom u prostor prvo primjećuje pogled s prozora okrenutih prema palači Winkler i njene predivne štukature pri uređenju je poštivana mikrolokacija. Palače ostavlja osjećaj kao da ste u centru Pariza.

image
Sanja Jagatić

- Htjeli smo da se i kroz naš interijer vidi ljubav prema Zagrebu koji će, nadamo se, uskoro biti obnovljen. Cijeli ured odiše nonšalantnošću jer je oglašavanje prije svega forma umjetnosti pa nam je bilo bitno da prostor bude građen na toj ideji. Kombinacijom klasičnog i suvremenog te skulptularnih rasvjetnih tijela i mobila koji su sa Šekoranjinom umjetnošću, rađeni specijalno za prostor agencije stvorena je razigrana i poticajna atmosfera – navodi vlasnica agencije.

image
Sanja Jagatić
image
Sanja Jagatić

Ured, osim sobe za brainstorming i sastanke, danas sadrži i ulazni prostor projektiran kao dnevni, koji služi i kao prostor za druženje i sastanke, zatim chic kuhinju, 3 kupaonice te zeleni unutrašnji otvoreni atrij koji je izgrađen u dogovoru sa stanarima zgrade. Poslovni prostor agencije Alert također ima i niz spojenih soba tj. ureda s velikim stolovima prilagođenim timskom radu. Svi su stolovi dizajnirani i rađeni po mjeri te se vodilo računa o svakom radnom mjestu i potrebama zaposlenika. Pri projektiranju je bilo bitno osigurati dovoljno radnog prostora za timove i omogućiti fleksibilnost no, jednako tako je bilo bitno urediti kvalitetan zajednički prostor kako bi se dobio osjećaj ležernosti. Sva radna mjesta su fleksibilna te svi posjeduju prijenosna računala pa po potrebi mogu mijenjati mjesto na kojem sjede. U ambijentu prevladavaju prirodni materijali kao što su drvo i kamen uz par akcenata dok su boje neutralne, a stil klasičan te velikim i visokim sobama dominiraju pomno promišljene štukature.

image
Sanja Jagatić
image
Sanja Jagatić

- Najveći izazov bila su rješenja tlocrne dispozicije gdje je iz spoja dva stana trebao proizaći uredski prostor koji zadovoljava sve potrebe funkcioniranja tima agencije. Neki od ureda trebali su biti poticajni za kreiranje i druženje kako bi tim mogao funkcionirati na način da su u stalnoj međusobnoj komukaciji dok su drugi trebali imati i mogućnost da su odvojeni s potpunim mirom i gotovo zen atmosferom. To smo postigli amfiladom uredskih prostorija, ali i hodnikom koji iste povezuje i zaobilazi. Prilikom samog ulaska u prostor zapravo se ulazi u najneatraktivniju, centralnu prostoriju stana, ujedno i jedinu prostoriju koja nema direktni pogled na ulicu. Zato smo iskoristili svjetlarnik poput centralnog akvarija i staklenika koji po danu daje dodatnu svjetlost, a po noći s projektiranom rasvjetom mijenja čitav interijer. Uz velikoformatne slike, apratne i kontrastne, u kontrapunktu s mekim teksturama materijala namještaja i difuznom rasvjetom japanskog papirnatog lustera taj centralni prostor iz mračne i neugledne sobe postao je prostor potpuno drugačijeg dojma u odnosu na onaj koji ostavljaju impresivno prirodno osvjetljeni uredi - objašnjava Saša Šekoranja.

image
Sanja Jagatić
image
Sanja Jagatić

Dizajneri su se malo igrali, pa slike stavljaju izvan okvira štukatura jer smo željeli ostaviti i dojam nesavršenosti i kreativnog nereda. Sve slike velikog formata su djelo Saše šekoranje, a dodane su i ilustracije mladih ilustratora poput Hane Vrce i Hane Tintor. Ima ovdje i poznatih slikara poput Šebalja, Nine Murtić...

Način na koji je prostor projektiran u smislu funkcionalnosti omogućava cijelom timu da bude još produktivniji u vremenu kada je sve bitnije biti brži, bolji i fleksibilniji i kada je komunikacija među timovima i članovima tima krucijalna za ostvarivanje izvrsnosti kojoj težimo u svemu. Pažnja je zato posvećena i integraciji tehnologije te je ugrađena Aruba koja omogućava brzu i sigurnu Internet vezu i wi-fi. Osim tehnoloških rješenja koja omogućavaju nesmetan i brzi rad, ugrađen je i sustav grijanja i hlađenja u zidove pomoću toplinskih pumpi tako da je prostor izuzetno ugodan i zimi i ljeti.

image
tlocrt Studio Franić Šekoranja

Kao vlasnica agencije, s iskustvom u tom poslu više od 20 godina, ali i diplomirana arhitektica, jako dobro znam kako interijer može utjecati i na raspoloženje, produktivnost i kreativnost. Jako smo puno vodili računa o tome da prostor bude ugodan za sve koji ovdje borave. Mislim da smo u tome i uspjeli, ne samo stilom uređenja, nego i organizacijom prostora i tehnološkim rješenjima koje smo implementirali. Smatram da su uredi budućnosti upravo oni koji su rađeni po ljudskoj mjeri te da smo, zajedno sa studiom Šekoranja Franić, stvorili inspirativan, kreativan i funkcionalan prostor prilagođen mladim ljudima u stalnom pokretu visoke estetike i stila, obzirom da je to u našem poslu na prvom mjestu – zaključuje vlasnica.

image
Sponzori i partneri projekta D&D GRAND PRIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. ožujak 2024 14:43