VISAGE TECHNOLOGIES

Dizajn koji poštuje jednostavnost i funkcionalnost kao odraz filozofije tvrtke

 Domagoj Blažević
Projektirati ured u današnje vrijeme znači studiozno promišljati o novim konceptima

Visage Technologies je IT tvrtka koja razvija softvere za praćenje ljudskog lica i procjenu karakteristika kao što su dob, emocije i spol. Stoga je upravo motiv grafičkog prikaza lica odabran kao ishodište za vizualni identitet novouređenog radnog prostora. Modifikacijom grafičkih likova te aplikacijom istih na zidove, podove i signalizaciju arhitektice Ivona Deak i Maja Kordić iz studija Real projekt d.o.o stvorile su poveznicu između interijera ureda i područja djelovanja firme.

Imajući u vidu važnost izbalansiranog radnog okruženja, strategiju firme i uvažavajući karakter zgrade u kojem se ured nalazi, sagledali smo želje vlasnika i zaposlenika te ih pokušali optimizirati te pretočiti u prozračan, urbani, dobro organiziran prostor. U tom smislu smo integrirali veliki polivalentni prostor koji se može koristiti kao mini kantina, mjesto sastanaka i izmjene iskustava te kao prostor za prezentacije i slično – pojašnjava arhitektica Maja Kordić.

image
Domagoj Blažević
image
Domagoj Blažević

Po želji zaposlenika odmah u ulaznom prostoru smješten je biljarski stol koji sugerira da se radi o odlično izbalansiranoj kreativnoj radnoj atmosferi. Od ostalih prostorija osim ureda na raspolaganju su soba za sastanke, polivalentni prostor čija se namjena mijenja po potrebi te dvije 'govornice' za manje koordinacije ili za nesmetane video pozive.

Pri uređenju interijera naglasak je bio na jednostavnosti i funkcionalnosti što je ujedno i filozofija ove tvrtke. Odabrani su drveni paneli koji unose toplinu u prostor u kombinaciji s terarijima i zelenilom. Boje koje se pojavljuju u grafizmima na zidu imaju vedar ton uz puno nijanse terakote koja je zastupljena u bojama tkanina na sofama.

To je boja koja simbolizira dobrobit, stabilnost, osjećaj sigurnosti i unutarnjeg sklada te općenito stanje mira. Na taj način željeli smo stvoriti harmoničnu radnu oazu, gdje se znanja i vještine razvijaju na zadovoljstvo sviju – ističu iz tvrtke.

image
Domagoj Blažević
image
Domagoj Blažević
image
Domagoj Blažević
image
Domagoj Blažević

Budući da se radi od IT korporaciji integrirana je tehnologija koja im je potrebna za radni proces, a u samo u poslovnu zgradu Eurotornja u kojoj je ured smješten su već integrirani pametni načini uštede energije. Primjerice, preko solara se po osunčanosti regulira rad agregata što uvelike utječe na uštedu energije, a zasjenjenja na fasadi imaju mogućnost zakretanja prema količini svjetlosti što također doprinosi boljim radnim uvjetima.

image
Domagoj Blažević
image
Domagoj Blažević
image
Ivona Deak i Maja Kordić

Projektirati ured u današnje vrijeme znači studiozno promišljati o novim konceptima koji uključuju polivalentne, funkcionalne i racionalne prostore u kojoj sam dizajn znatno utječe na atmosferu i kreativnost zaposlenika. Koncept uređenja ureda utječe direktno na proces rada jer pospješuje bolju komunikaciju i interakciju kao i nesmetanu realizaciju pojedinih segmenata radnog procesa što pridonosi većoj kreativnosti i boljem raspoloženju. Ovaj ured se uklapa u terminologiju ureda budućnosti jer koncept prati potrebe zaposlenika koje se s vremenom i razvojem mogu nadograđivati kako u prostornom tako i u vizualnom smislu. Smatram da se razlikuje od drugih poslovnih prostora upravo po dobro izbalansiranom odnosu poslovnog, a istovremeno živahnog, racionalnog i kreativnog karaktera – zaključuje arhitektica Maja Kordić.

image
Partneri i sponzori projekta D&D GRAND PRIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 04:58