Uskrsni ponedjeljak

Zekanje u zagrebačkom Zoo vrtu: Šarene pisanice za životinje i velika zabava za djecu

 Zoološki vrt Grada Zagreba
Tradicionalni program koji se u Zoološkom vrtu Grada Zagreba održava na Uskrsni ponedjeljak

U sklopu njega u ponedjeljak 18. travnja 2022. godine posjetitelje Vrta očekuju zabavni i edukativni sadržaji, a životinjama će biti darovane pisanice.

Podjela pisanica počinje u 10 sati kraj nastambe s afričkim lavovima. Nakon što kraljevi životinja brk omaste mesom iz velike kaširane pisanice, djelatnici Vrta zainteresirane će posjetitelje povesti do nastambi drugih životinja kojima su pripremili posebne uskrsne poslastice. Među tim su životinjama merkati, mungosi, bjeloruki giboni, nosati rakuni i kapucini. Većina njih dobit će kuhana jaja obojena prirodnim bojama. Mravojed će se počastiti sirovim jajima.

image
Zoološki vrt Grada Zagreba
image
Zoološki vrt Grada Zagreba

Kuniće će mališani moći upoznati u Dječjem zoo vrtu.

Na Zebrinu trgu Damir Hoyka će u podne predstaviti svoj roman za djecu i mlade Pustolovine Tizi Enili 2: Početak.

Na Edukacijskom će pak trgu od 11 do 19 sati trajati program ZekoEko u organizaciji portala Wish mama. Djecu i njihove roditelje tamo očekuju mala modna revija, prigodne kazališne predstave, radionice i igre.

image
Zoološki vrt Grada Zagreba

Zekanje u Zoo vrtu održava se u sklopu Festivala proljeća u Divljem srcu grada koji traje do nedjelje 24. travnja. Životinje sada uživaju u toplom vremenu, a priroda pokazuje svoje najraskošnije ruho. Šetnice Vrta dodatno su ukrašene uskrsnim motivima.

Zoološki vrt Grada Zagreba svakodnevno je otvoren od 9 do 19 sati, a ulazak u Vrt moguć je do 18 sati kada se zatvara glavna blagajna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. srpanj 2022 16:10