ODGODA

Zbog nepovoljne vremenske prognoze Dan otvorenog grada održat će se u subotu

Plesnjak na prijašnjim Danima otvorenog grada

 Mia Cvitković

Dan otvorenog grada, koji se trebao održati 31. svibnja u Zagrebu, odgađa se za subotu 1. lipnja zbog nepovoljne vremenske prognoze, priopćili su organizatori.

"Budući da je riječ o manifestaciji koja omogućuje besplatan, recentni kulturni sadržaj svim građanima, slučajnim prolaznicima i posjetiteljima grada Zagreba, po svojoj se prirodi može jedino i isključivo organizirati na otvorenom, kako bi se kulturni i interaktivni sadržaji približili svima", napomenuli su.

Program Dana otvorenog grada počet će, dakle, u subotu u 11 sati, Arhitektonskim šetnjama Zrinjevcem, uz stručno vodstvo Irene Kraševac, povjesničarke umjetnosti i znanstvene savjetnice u trajnom zvanju na Institutu za povijest umjetnosti u Zagrebu. Mjesto susreta je Meteorološki stup na sjevernoj strani parka Zrinjevac.

Na tržnici Dolac u 12 sati će vas u sklopu programa Svi naši susreti iznenaditi mladi plesači, koji uz ritmove starog Zagreba, stvaraju novo naličje grada. Na Trgu bana Josipa Jelačića, zagrebačka će Škola za klasični balet u 16 sati izvesti baletni program, od baletnih vježbi do ulomaka iz popularnih klasičnih i suvremenih baleta.

image

Balerine Škole za klasični balet

Filip Popović

Program Tajni Zagreb u 16 i 17:30 vodi vas u pustolovinu otkrivanja tajni Zagreba. Nakon sastajanja pred Kulom Lotrščak, šetnjom po Gornjem gradu saznajte priče koje govore o nepoznatim detaljima iz povijesti grada uz našu magičnu kazivačicu Ivu Sillu. Očekuje nas i već dobro poznat scenski programu režiji Ivice Buljana - Začarana šuma.

Treće izdanje Dana otvorenog grada, ovog puta će u 17 sati začarati park Ribnjak, a građane će povesti u potragu za izvođačima koji će na “skrivenim” lokacijama recitirati poeziju i interpretirati dijelove iz slavnih dramskih tekstova. Kako drukčije završiti dan kada grad otvara svoje srce, ako ne dobrim plesnjakom. Na uglu Tesline i Preradovićeve ulice u 19:30 zaplesat ćemo zajedno kao u vremenima najboljih zagrebačkih plesnjaka, uz Josipa Palametu i njegov bend.

Projekt Dan otvorenog grada organizira se u suradnji s Gradom Zagrebom i Turističkom zajednicom grada Zagreba

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 14:17