DESIGN DISTRICT ZAGREB

ZAVRŠENO JE PRVO IZDANJE FESTIVALA Održana su brojna događanja u srcu Zagreba

Prvo izdanje festivala Design District Zagreb oživjelo je donedavno pomalo uspavani dio grada brojnim kreativnim događanjima u samom središtu grada u čijem je središtu bila Martićeva ulica.

Cilj ovog festivala dizajna je potaknuti urbani razvoj ove gradske četvrti, a zajedničkim snagama su ga osmislili i pokrenuli sudionici sve življe kreativne scene koja se razvija u i oko Martićeve.

Raznovrstan program osmišljen je tako da bude privlačan najširem krugu građana, brojne izložbe, umjetničke i dizajnerske instalacije, zelene oaze, radionice, predavanja i glazbena događanja , završile su koncertom grupe Crazy P u Ratkajevom prolazu. Posebna vrijednost ovog festivala je aktivacija inače neiskorištenih prostora poput praznih lokala, zapuštenih izloga, zanemarenih dvorišta pa čak i krovova.

Organizatori Design Districta Zagreb su Croatian Design Superstore, Dizajn centar Zagreb i Svibanjprojekt u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba i Gradom Zagrebom, odnosno Gradskim uredom za strategijsko planiranje i razvoj Grada i Gradskim uredom za kulturu, obrazovanje i sport. Donosimo pregled događanja na samo nekim od brojnih lokacija na odvijao Design District Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 06:32