OVU SUBOTU

Vikend atrakcija za cijelu obitelj: Dan planeta Zemlje u Zoološkom vrtu Grada Zagreba

 ZOO Zagreb
Priče timaritelja o vrstama s crvenog popisa IUCN-a i savjeti za očuvanje planeta

U Zoološkom se vrtu Grada Zagreba u subotu 22. travnja 2023. godine obilježava Dan planeta Zemlje. Edukativni će program trajati od 11 do 17 sati. Dan planeta Zemlje već drugu godinu zaredom ima istu temu: "Uloži u naš planet". Tom se porukom pozivaju vlade, institucije, tvrtke i građani da zajedno doprinose očuvanju planeta Zemlje. Edukatori Zoološkog vrta posjetitelje će potaknuti da budu obzirniji prema Zemlji te pozitivno utječu na njezinu budućnost.

image

Balijski čvorak

ZOO Zagreb

Priče timaritelja ovaj će put u fokusu imati životinjske vrste koje su na crvenom popisu Međunarodnog saveza za očuvanje prirode (IUCN-a), a čiji pripadnici žive u Vrtu. Među njima su oriks, balijski čvorak i filipinski krokodil.Edukativni sadržaj podijeljen je u šest cjelina: energija, voda, ekološki uzgoj hrane, prijevoz, recikliranje i očuvanje divljine. Posjetitelji će tako, među ostalim, moći doznati zašto je važno štedjeti vodu i energiju, zašto prednost treba davati domaćim namirnicama, kako se održivo kretati gradom, što učiniti sa starim stvarima i otpadom te zašto treba izbjegavati životinjske suvenire.Zahvaljujući posebnom obrascu posjetitelji će moći doznati kakav je njihov ugljični otisak te što mogu učiniti kako bi on bio što manji.

U paviljonu Szechuan bit će izložena skulptura tigra koju su stvorili korisnici centra za rehabilitaciju djece i mladeži s višestrukim teškoćama i oštećenjem vida Mali dom – Zagreb i veterani te članovi njihovih obitelji iz Ustanove za sveobuhvatnu skrb o pripadnicima 1. gardijske brigade Tigrovi i Jedinice za posebne namjene MUP-a RH u Rakitju.

image

Oriksi

ZOO Zagreb

Građani koji na Dan planeta Zemlje namjeravaju posjetiti Zoološki vrt, sa sobom mogu ponijeti i knjige koje žele darovati. Naime, u blizini skulpture tigra prikupljat će se knjige za knjižnicu Veteranskog centra Šibenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 23:08