TRIKOVI ZA UREĐENJE

Pripremite sve za sezonu roštiljanja i vrtnih zabava, imamo osam odličnih ideja

 iStock
Bez obzira na to radi li se o velikim ili malim vrtovima, terasama, balkonima ili okućnicama vanjski prostori naše su oaze mira

S toplijim danima i ljetnim mjesecima koji nam se bliže, uređenje eksterijera postala je glavna tema razgovora i preokupacija na društvenim mrežama. Bez obzira na to radi li se o velikim ili malim vrtovima, terasama, balkonima ili okućnicama ovi prostori naše su oaze mira i idealna mjesta za uživanje u jutarnjoj kavi, vikend roštiljima i druženjima s prijateljima i obitelji. Donosimo vam osam ideja uz koje ćete svoj vrt pretvoriti u omiljeni prostor za zabave i druženja koje će potrajati do dugo u noć. Naravno, preporuka je da se družite u krugu obitelji ili s najbližim prijateljima.

1. Pretvorite vanjski prostor u dnevni boravak

Dnevni boravak je u svakom domu omiljeno mjesto za opuštanje i druženje s obitelji i prijateljima. Kako bi svoj vrt ili terasu pretvorili u produžetak dnevnog boravka u kojem ćete uživati za vrijeme toplijih dana opremite ga udobnim vrtnim garniturama iz Lesnine. Za dodatnu udobnost, prostor ukrasite šarenim jastucima, sitnim ukrasnim detaljima ili šarmantnim tepihom.

2. Okupite se oko vatre

Takozvana ognjišta od davnina su bila mjesta okupljanja. Iako smo ih u međuvremenu zaboravili, ona su ponovno pronašla svoj put do naših vrtova. Neka vam upravo malo ozidano „ognjište” postane centar vrta. Područje oko njega opremite sjedećim vrtnim lounge garniturama poput onih iz Lesninine ponude na kojima ćete s društvom uživati uz pečene marshmallowse.

3. Stvorite šarmantan ambijent uz pomoć lampica

Osvjetljenje može promijeniti cjelokupni izgled vanjskog prostora, donoseći u vrt romantiku i sjaj. Uložite u vilinska svjetla, male svjetiljke i lampione koji će se odlično slagati sa sastavljivim vrtnim programom gdje lako kombinirate elemente ovisno koliko mjesta trebate u vašoj vrtnoj oazi. Ako, pak, svoj prostor želite opremiti upečatljivijim komadima namještaja preporučamo da se poigrate različitim oblicima stolova i stolica koje će biti idealne za obiteljska druženja.

4. Držite se jednostavnosti i minimalizma

Manje je više. Jednostavni, minimalistički i manji komadi namještaja, oštre linije i svijetli tonovi vašem vanjskom prostoru mogu pružiti dozu elegancije.Upravo takav namještaj možete pronaći u Lesnini, a mi vam preporučujemo drveno-roze stolice i bijeli stol te klupu koja je idealna za popodnevno štivo.

5. Dvorište u country stilu

Klasični namještaj uklopit će se u svaki vrt. Jastuci na stolicama, komplementaran stolnjak i suptilni cvjetni aranžmani vaše će dvorište učiniti toplim i gostoljubivim prostorom. Kako bi dekoracije došle do što većeg izražaja, a vaše dvorište izgledalo poput onog iz pitoresknih sela opremite ga drvenim stolom i drvenim sklopivim stolicama.

6. Dašak tropskih krajeva

Iako su nam tropski krajevi trenutačno nedostižni, to ne znači da ambijent za kojim svi žudimo ne možemo preslikati u svoje dvorište. Svoju okućnicu obogatite tropskim biljkama poput palmi ili banana, a središnji prostor ili onaj oko bazena ili jacuzzija uljepšajte raskošnim ležaljkama i visećim foteljama ili simpatičnim setom kao što je vrtna garnitura MLM-210334.

7. Pomiješajte boje i materijale

Kada govorimo o malim okućnicama i balkonima oni su često uređeni na jednostavniji način te ih prati jedna boja, no to ne mora nužno biti tako. Korištenjem različitih materijala i boja stvorit ćete osjećaj dinamike, a prostorom će zavladati pravi ugođaj divljine. Tako, primjerice, umjesto jednobojnog namještaja, u Lesnini možete potražiti šarene stolce koji će vašem prostoru pružiti pravi proljetni šarm. Uljepšajte svoj prostor i šarenim suncobranima, jastucima ili teglicama za biljke.

8. Pretvorite vanjski prostor u veliku kuhinju

Ako u vrtu ili dvorištu možemo imati fotelje, ljuljačke i garniture zašto ne bi imali i dodatnu kuhinju? Za opremanje vanjske kuhinje neće vam trebati puno novaca, ali ni stvari. Umjesto štednjaka, centar vaše vanjske kuhinje može biti roštilj, a cijeli prostor obogatite velikim vrtnim stolom s razvlačnom funkcijom kako bi omogučili još više mjesta za obitelj i prijatelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:40