skrivena zelena oaza

Ova nerazvikana lokacija najbolje je osvježenje u ljetnim mjesecima!

 PRESS

U vrijeme ljetnih gužvi, prava je blagodat pronaći destinaciju gdje ćete moći uživati u miru i ljepotama prirode. Ako želite biti sigurni da nećete upasti u gužvu po vrućinama i da ćete svaki dan "napuniti baterije" na najbolji mogući način, uputite se susjedima - u Rogašku Slatinu. Ova skrivena zelena oaza na istoku Slovenije poznato je liječilište termalnom vodom, a za one istančana ukusa tu je jedinstveni Atlantida Buotique Hotel koji će vas oduševiti interijerom, eksterijerom i popratnim sadržajem. A što sve vidjeti u rogaškoj Slatini?

Kristalni toranj

Tek što je otvoren u svibnju, Kristalni toranj postao je hit destinacija u regiji. Čak 106 metara visok, a ujedno i najviša građevina u Sloveniji, zadivljuje pogledom koji se otvara kad se s vrha tornja pogleda na zelenu Rogašku. Kristalni toranj prije svega je zamišljen kao mjesto susreta različitih entuzijasta i umjetnika, ali i moderan, interaktivni muzej, gdje će posjetitelji kroz virtualnu šetnju saznati sve o povijesnim ličnostima koje su obilježile razvoj toplica i turizma u ovom dijelu Slovenije. Do vrha Kristalnog tornja vozi panoramski lift.

image
PRESS

Brdo Janina

Brdo Janina nalazi se na nadmorskoj visini od 360 metra, pa će ljeti poslužiti kao ugodna šetnica, a zimi kao šarmantna skijaška staza, osobito za početnike. Sobe u Atlantida Boutique Hotelu baš zbog pogleda na ovo brdo, uz vrhunski dizajn, funkcionalnost i pametnu tehnologiju, imaju i adut više.

Zdraviliški park

Ova oaza zelenila prostire se na čak 10 tisuća metara četvornih i pravi je primjer savršene parkovne arhitekture s paviljonom Tempel u središtu, koji je nekada i bio središte društvenih događanja. Na tisuće biljaka, od čega samo 700 mirisnih ruža, ali i pravi prirodni raritet, drvo ginko (Ginkgo Biloba), dočekat će posjetitelje koji dolaze samo da bi zastali u trenutku i uživali u bojama i mirisima. Bacite pogled i na kip krilatog konja Pegaza, krivca za otkriće prvog mineralnog izvora u Rogaškoj Slatini. Naime, kad je on udario svojim kopitom, otvorio se izvor koji je stoljećima kasnije glavni resurs ovog kraja.

image
ATLANTIDA BOUTIQUE HOTEL

Staklarna Rogaška

Više od 20 tona staklenih proizvoda dnevno! Da, toliko se proizvede u još jednom simbolu Rogaške Slatine – Staklarni Rogaška. Poseban je doživljaj iz prve ruke vidjeti sve faze proizvodnje: od osnovnih sirovina, preko ručnog puhanja stakla do izrade sofisticiranih detalja. U jednoj od najvećih staklarni na svijetu, i slavni glumac Armand Assante napuhao je svoju vazu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 07:09