FESTIVAL

Ogulinske ulice i trgovi opet će se preobraziti u najmaštovitiju scenu iz bajke

 Karlo Pavlić

U lipnju je tijekom tri dana održano prvo izdanje 18. Ogulinskog festivala bajke koje je privuklo najmlađe iz svih krajeva Hrvatske, a sada je došlo vrijeme da se ogulinske ulice i trgovi još jednom ove godine preobraze u najmaštovitiju scenu iz bajke u jesenskom izdanju omiljenog dječjeg festivala. Ta kulturno-turistička manifestacija tako će, od 8. do 10. rujna, ponovno pretvoriti Ogulin u centar zabave, bajkovitih umjetničkih izričaja te bogatog kulturnog programa za sve generacije - djecu, mlade i odrasle.

Prilika je to za sve koji nisu uspjeli posjetiti Ogulinski festival bajke u lipnju, jer će se na rujanskom izdanju ponovno okupiti pripovjedači bajki te održati program krcat zanimljivim radionicama, predstavama i animacijama koje će klinci obožavati!

image
Karlo Pavlić

Nezaboravan koncert za djecu pod nazivom Kišni razdraganci izvest će Mrle iz legendarnog glazbenog sastava Let 3 i njegova supruga Ivanka Mazurkijević. Ovoga puta od predstava nikako se ne smiju propustiti one koje će izvesti šarmantni dvojac iz Šarenog svijeta; Začarana ljepotica Ukrajinske zajednice Grada Zagreba; Želim biti, hoću biti, koju će izvesti Teatar CIRKUS Punkt iz Zagreba; Čarobna Kapa zagrebačkog Teatara Barakuda 2012; kao i plesnu predstavu Kako si? zagrebačke plesne škola Alegria, a tu je i zabavni lutkarski mjuzikl Šumska priča koji će izvesti splitska Produkcija Z.

image
Karlo Pavlić

Neće nedostajati niti kreativnih radionica od kojih je nezaobilazno oslikavanje lica u motivima likova iz bajki, uvijek atraktivna radionica drveno-staklena priča, radionica izrade zmajeva, Mala škola novinarstva, Reciklažna gradionica, Reciklažna i Sportska bajka, radionica filcanja vune, kao i izrada vilinskih vjenčića, uz mnoge druge na programu.

image
Karlo Pavlić

Ono što mališani jako vole je ujedno i ono po čemu je ovaj festival uistinu poseban - pripovijedanje bajki. Na jesenskom izdanju festivala djeca će slušati La legende du Merlin, profesionalnog pripovjedača iz Francuske Nicolasa Mezzalira; Bajkopripovjedalicu Ane Bilić iz Šibenika; Čarobne riječi vile Kosjenke koje će ispričati Udruga žena Ogulin; najljepše narodne bajke domaćice Sabine Gvozdić; Putovanje iza zrcala Andreje Krenek iz Velike Gorice i mnoge druge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:10